Szerelmes Ötpróba házaspároknak Szegeden

A Házasság hetében igen változatos programokat kínálnak szervezetek ország szerte. Szegeden szervezték először azt a Szerelmes Kalandtúrát, amin idén a Családháló budapesti olvasói is részt vehetnek. Ha szeretnétek részt venni ezen a 4 feladatos játékon, akkor már most regisztrálhattok. 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. február 11. Szaurella

A Házasság hetében igen változatos programokat kínálnak szervezetek ország szerte. Szegeden szervezték először azt a Szerelmes Kalandtúrát, amin idén a Családháló budapesti olvasói is részt vehetnek. Ha szeretnétek részt venni ezen a 4 feladatos játékon, akkor már most regisztrálhattok. Az eredeti kalandtúra célkitűzéseiről a Szeged-Csanádi Egyházmegye CsaládKözPontjának egyik munkatársával, Bucskóné Lehota Ágotával beszélgettünk.


A Szerelmes Kalandtúrát először tavaly hirdettétek meg Szegeden. Mi volt a célotok ezzel? Mit jelentett a résztvevők számára?

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynöksége CsaládKözPontjának programjai során számos családdal, házaspárral kerülünk kapcsolatba. Azt tapasztaljuk, hogy sok házasság számára kihívás a rohanó hétköznapokban, a teljesítendő feladatok szorításában megtalálni a kettesben töltött idő, az osztatlan egymásra figyelés, az örömteli, játékos kikapcsolódás alkalmait. Pedig ezek nélkül egy idő után könnyen nyomasztóan szürkévé válhat egy kapcsolat. A házaspárok jelentős része szívesen tesz annak érdekében, hogy kapcsolatuk elevenségét megőrizzék. Ebben szeretnénk segíteni nekik ezzel a kapcsolatépítő játékkal.

Tavaly 7 próbát kellett kiállni, idén öt karikás a szegedi játék. Milyen a fogadtatás, megérezték a jelentkezők az üzenetét?

Tavaly 60, idén 85 házaspár jelentkezett a Szerelmes Ötpróbára. A játék során többen is visszajelezték, hogy bármennyire is apró dolognak tűnik, nem része a hétköznapjaiknak, hogy kettesben beüljenek egy fél órára valahova meginni egy kávét, vagy sétáljanak kéz a kézben vagy éppen szerelmes üzeneteket fogalmazzanak meg egymásnak. Ezeket most feladatszerűen be „kellett” építeniük a tennivalók sorába, s nagy élmény volt számunkra újra megtapasztalni a minőségi időben töltött együttlét örömét. A gyertyafényes vacsora nyereményének lehetősége pedig többeknek segített abban, hogy a felmerülő nehézségek ellenére is teljesítsék mind az öt feladatot a megadott határidőig.

Szervezőként a férjeddel ti már nem is lehettek résztvevői ennek a kalandnak, vagy mégis hat ez rátok is?

Tavaly inkább csak annyi volt a hatása ránk nézve, hogy a játék ideje alatt kevesebb figyelem jutott otthon a családunkra, a férjemre. Idén viszont már meghívtam őt egy pár próba teljesítésére – teszteltük egy kicsit belülről az ötleteket. Annak ellenére, hogy ismertem a feladatok minden részletét, számunkra is örömöt hoztak ezek a kétszemélyes programok. Igaz, nekünk is kihívás megteremteni a kettesben töltött időt négy gyerek mellett, de egy ideje nagyon tudatosan törekszünk erre – játékon kívül is.

Miért csak házasok nevezhettek be a játékba, másoknak miért nem szól?

A Házasság Hetében a programjaink egyik fő célja a házasságban élők megerősítése. A Szerelmes Ötpróbával kifejezetten a házaspárok kedvében szerettünk volna járni. A másik fontos célunk felhívni a figyelmet a házasság értékeire, így a többi program bárki számára nyitott,

A Házasság Hete Szegeden mindig sok programot kínál, mi az ami idén különleges?

Nehéz kiemelni egyet, mert majdnem minden program mögött egy-egy közösség tudása, ötletei állnak. Az egyetemista korosztálynak szóló Élő-könyvtár például egy különleges alkalmat nyújt a fiatalok számára, hogy őszintén kérdezhessenek színes élettapasztalatokkal rendelkező, házasságban élő emberektől az egyetemi könyvtárban. Amit évről évre tapasztalunk, de mégis különleges öröm a számunkra, az a közös munka, amit a programokat szervező munkacsoportban élünk meg más egyházi felekezetek, civilek, városi intézmények együttműködésével.