Te miért nem vállalsz gyereket?

Néhány harmincas ismerőst kérdeztem, hogy mi az oka tudatos gyermektelenségüknek. Többen közülük régóta házasságban élnek. Nyilvánosan nem vállalták a véleményüket, de nincs ellenükre, hogy más néven megírjam. A válaszok sokfélék...

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. március 23. Csontos Dóra

Néhány harmincas ismerőst kérdeztem, hogy mi az oka tudatos gyermektelenségüknek. Többen közülük régóta házasságban élnek. Nyilvánosan nem vállalták a véleményüket, de nincs ellenükre, hogy más néven megírjam. A válaszok sokfélék…


Zsófi (33)

Ezt csak neked mondom: nem érzek semmit, ha kisgyerekeket látok. Vagyis inkább idegesítenek. Anyámék ezt nem értenék meg, azt mondanák, beteg vagyok. De tényleg: egyáltalán nem szeretem a gyerekeket, semmi anyai ösztönt nem érzek magamban. A tesómnak négy gyereke van, legyen ez elég unoka nekik! Különben is, mindig a tesómat szerették jobban.

Imre (36)

Van már egy fiunk, Ádámka, de többet nem akarunk. A feleségem is, én is egykék vagyunk. Nem akarjuk megosztani a szeretetet, amit ő kap tőlünk. Azt akarjuk, hogy anyagilag is megkapjon mindent, de mindent, amire csak szüksége van, vagy amit szeretne. Meg mi is jól akarunk élni, fontos az életszínvonal, a nívó.

Zsuzsa (36)

Volt már egy gyerekem, de meghalt, egészen kicsi korában. Hazatoltam babakocsival az első Di-Per-Te oltás után, a kocsiban elaludt, és nem ébredt fel többet. Azt mondták, bölcsőhalál. A házasságom is felbomlott azóta, de ez mindegy is, mert még egyszer ennek nem akarom kitenni magam.

Erika (39)

Nem volt még igazi kapcsolatom. Gondoltam már rá, hogy örökbe fogadok, de nincs állandó munkám, így nehéz lesz. Hiányzik valaki mellőlem, aki segítene.

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább!