Vízilabda, Stex, biliárd és csajok

Mintha lenne egy olyasféle közvélekedés, hogy egy sportesemény a lelátóról nézve nem igazán gyermeknek, pláne nem kislányoknak való program. Pedig lehet az, és semmi nem esik jobban utána, mint egy könnyed vacsora, némi gyermekkoktéllal és biliárddal a Stex Házban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 15. Paulik András

Mintha lenne egy olyasféle közvélekedés, hogy egy sportesemény a lelátóról nézve nem igazán gyermeknek, pláne nem kislányoknak való program. Pedig lehet az, és semmi nem esik jobban utána, mint egy könnyed vacsora, némi gyermekkoktéllal és biliárddal a Stex Házban.


A lányok már hét elején nem bírtak magukkal, folyamatosan kérdezgették: „De papa, még hányat kell még aludni? Mikor indulunk? Már szombat este van?” Ugyanis a három kislánynak – Blanka (6,5 éves), Bori (4,5) Zsófia (2,5) drága szülei beígérték, hogy szombaton délután megnézik a Budapest Honvéd Pécs elleni vízilabda-meccsét a Kőér utcában. Az egyik játékost közelebbről is ismerik a lányok drága édesapjuknak köszönhetően, így neki gyakran szoktak szurkolni nagy világeseményeken a képernyő előtt is. Ezért nem volt teljesen ismeretlen ez a közeg, de élőben azért csak más egy ilyen esemény. Hiszen szép-aranyos állat a szurikáta, de másfél méterről igaziból vicceskedni velük azért csak élménytelibb. Így vannak a vízliabdásokkal is.

Hatalmas lelátókkal nem rendelkezik a Kőér utcai vízilabda csarnok. A kislányokkal belibbenve szembesül azzal a ténnyel a kis család, hogy bizony, az ő helyük a másik oldalon van. A csapatok már a vízben, a lányok izgatottan nézik őket, de valamiképpen át kellene jutni a másik oldalra. A kapu mögött vezet az út. Ahogyan kell, a bemelegítő játékosok közül az egyiknek a keze éppen akkor sül el, amikor a család elhalad a kapu mögött. Blanka előtt csapódik az bazi nagy lövés a palánkon. Nagy a csattanás, meg is van az első ijedtség, de szerencsére semmi vész, van ropi, az mindenre jó. Ijedtségre is. A lelátón már több kisebb-nagyobb gyermek is ül már, ez itt a családi blokk, játékosok gyermekei, feleségei, vagy éppen csak egyszerű kis rajongók.

Blanka az első két-három negyedet izgatottan nézte, olykor felbukkant az ismerős arc is a vízből, és ha még gólt is dobott, felharsant egy-egy sikoly, taps. Borika is követte az eseményeket, persze ropival a szájában, Zsófia viszont nem fért nagyon a bőrébe. A kis lelátókon inkább családias volt a hangulat, nagy hullámzást ne tessék elképzelni. Persze volt kis szurkolás is, jelen volt a keménymag és olykor a bírók is kaptak egy-egy beszólást. De egy ilyen meccs valóban igazi családi program, amit kisfiúk, kislányok is élvezhetnek, és az anyukák is büntetlenül merülhetnek el az izmos férfitestek látványában. Ha éppen ahhoz lenne kedvük. 

Habár először az volt tervbe véve, hogy a lányok a Grundon folytathatják szombat esti kiruccanásukat, változott a program, miután kiderült: a helyet – ami egyébként ideális hely családosoknak – rugbi játékosok hada lepte el. Így a közelben lévő Stex Házba tért be a kis család két plusz kiscsajjal és szüleivel kiegészülve. Este nyolc körül nagyjából telt ház van, még sincs tumultus. A 3+2 lány néhány perccel később már büszkén hörpinti a gyermekkoktélt mindenféle gyümölccsel feldíszítve, és ha nem is túlságosan nagy a kínálat a gyermekeknek főételek tekintetében, senki nem marad éhen. A desszert mindenkit kárpótol. A pincér úr készséges, minden apró kívánságot teljesít, gyorsan pótolja a földre pottyant evőeszközt is. Lassan kiderül, neki két kislánya van otthon, szóval valamelyest átérzi a négy szülő az öt kislánnyal való vacsora izgalmát. A desszert persze mindenkinek dukál.

Az anyukák traccspartiba kezdenek, a gyerekek elmélyülten rajzolnak. Habár ebből a szempontból nem tűnt nagyon felkészültnek a Stex, de a készséges pincér idővel kerített néhány papírlapot és egy-egy tollat, így valamelyest nyugodtabb körülmények közt iszogathatták meg az apukák is esti szomjoltójukat. Az apukák még arra is vetemedtek, hogy biliárddákót ragadjanak. Elsősorban a kiscsajok kedvéért, akik sokszor még nem találkoztak ilyen szép nagy zöld asztallal. Az apukák néhány izzadságcseppel a homlokukon segítenek a csajoknak egy-egy golyót eltalálni – a vászon kilyukasztása meglehetősen csúnya dolog, és nem utolsó sorban drága mulatság az újrahúzása. De szerencsére gond egy szál se, ahogyan egy szakadás sem.

Már meg nem is szakad tovább, az tuti, hiszen a két család mögött bezárul a Stex ajtaja.