Házi arctuning egy nehéz éjszaka után

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. február 08. szerkesztő

Arról már írtam, hogy milyen éhes szoktam lenni egy kimerítő éjszaka után, de ami igazán szánalmas az mégiscsak a fejem. Nem merek tükörbe nézni, mert olyan a szemem, mintha nem mostam volna le a tegnapi sminket. Elárulom, hogy a szempillaspirálom már rég beszáradt, így nem ő a bűnös. Vannak éjszakák, amelyek után két lehetőségem van: vagy nem megyek a fürdőszobai tükör irányába (de akkor fogat se mosok), vagy kezdek valamit magammal.

Folytatás…

Ilyenkor Flórát leültetem a műanyag kiskád mellé, beleteszek neki sok-sok érdekes dolgot: fogkefe, szappantartó, szivacs stb… és hajrá. Nekem meg jöhet a hideg vizes arcmosás, arcradír, ajakradír, pár perces arcpakolás, majd finom illatú krém. Nem tart sokáig és a hatása felülmúlhatatlan. Szebb nem leszek tőle, de az érzésért már megéri. Ez idő alatt Flóra pakol, és csak néha kell elrángatni a WC kefe mellől, amit kifejezetten érdekesnek talál. Elég fura egy perverzió, de elfogadom.

Arcradírozásra a zabpehelylisztes arcradírt használom, aminek a leírását itt találjátok. Teljesen natur-bio-öko-peace-love-sk termék, mert én csinálom és nincs benne semmi olyan vegyület, ami káros a bőrnek. Itthon instant nokedlipornak hívjuk, mert a használatához egy pici vizet kell tenni a tenyerünkben, és akkor jó, ha az állaga olyan galuskatésztás. Ezzel kétszer átmosom az arcom, majd következik a finom kókuszos-cukros ajakradír.

Hozzávalók a kókuszos-cukros ajakradírhoz:

     1 evőkanál kenhető állagú kókuszolaj,

     1 evőkanál méz,

      barnacukor (vagy fehércukor), de a barna fajta kisebb szemcseméretű.

A kókuszolajat és a mézet simára kell keverni, majd mehet bele a barnacukor. Ezt a keveréket kis üvegtégelyben a hűtőben 2 hétig tárolhatjuk. A kókuszolaj segít a berepedezett, cserepes ajkak regenerálódásában, a méz pedig tisztít és puhít, megnyugtatja az érzékeny bőrt. Ha nincs otthon kókuszolaj, akkor megteszi a méz és cukor keveréke is, de ezt azonnal el kell használni, nem lehet tárolni. A legegyszerűbb a sima, cukros dörzsölgetés a vizes ajkakon.  

Az arcpakolást az anyukákon kívül a babák is élvezhetik, mert lehet bohóckodni. Csak vigyázni kell, nehogy ijedős-bömbölés legyen a vége…előfordult már.

Élesztő hatású arcpakolás:

       egy kocka friss élesztő,

       reszelt uborka leve vagy pici víz.

A hozzávalókat összekeverjük, úgy hogy kenhető állagú masszát kapjunk. Ezt kell felkenni az arcra és száradás után lemosni. Az élesztő bőrerősítő, regeneráló hatású, igazán jót tesz a fáradt arcnak.

Befejezésül használjunk valami jó illatú, frissítő arckrémet és kész is a kicserélt anyu, aki kipihentnek néz ki, türelmes, mosolygós, és nem káromkodik, amikor rálép a zenélő csiga kemény fejére.

Bevezető kép forrása: honestlywtf.com

 

 

Itt követheted a blogot a Facebookon: http://www.facebook.com/cumiesruzs

Itt követheted a blogot Twitteren: https://twitter.com/#!/Iziblogja