Családháló

Kezdőoldal Színek Elegáns ruhák nyilvános szoptatáshoz egy magyar tervezőtől

Elegáns ruhák nyilvános szoptatáshoz egy magyar tervezőtől

Juhász Éva egy Londonban élő magyar divattervező, akinek célja, hogy értéket teremtsen ezért létrehozta a Viccabond márkát. Éva olyan elegáns felsőket, koktélruhákat tervez melyben kényelmesen lehet megszoptatni egy kisbabát.

Írta: Csontos Dóra,

Juhász Éva egy Londonban élő magyar divattervező, akinek célja, hogy értéket teremtsen ezért létrehozta a Viccabond márkát. Éva olyan elegáns felsőket, koktélruhákat tervez melyben kényelmesen lehet megszoptatni egy kisbabát.


Vicca tíz éve él Londonban. Hiába született divattervező családba, egy ideig a fotózást választotta szakmájának. Persze érezte ő is, a divat az, ami a legközelebb áll a szívéhez. 2013-ban elvégezte a Middlesex University divattervezői szakát és létrehozta a saját ruháit. 

“Értéket szerettem volna teremteni, nem szimplán ruhát tervezni. London utcáit járva szembesültem azzal a problémával, hogy nincs megfelelő öltözet a kismamáknak arra az esetre, ha nyilvános helyen kell megszoptatniuk a gyermeküket. Nem tudják a testüket elrejteni. De az is óriási gond, hogy a nyilvános szoptatás miatt nemcsak Magyarországon, de Angliában is számos atrocitás éri a nőket. Nem igazán van lehetőség arra, hogy egy nyilvános helyen az anyuka higiénikus, emberi körülmények között szoptathassa meg a gyermekét, maximum a mosdóba behúzódva tudja nyugodt körülmények között mindezt megtenni.”

A bevásárlóközpontokban, éttermekben nem megengedett a szoptatás, nem egyszer láttam, hogy a biztonsági őrök elküldték az anyukát az épületből. Ebben a blúzban az édesanyák nem félnek elmenni otthonról, biztonságban érezhetik magukat, és a szoptatás intimitása sem veszik el – nyilatkozta korábban Juhász Éva a Magyar Nemzetnek. Éva, azaz Vicca szerint a piacon elérhető kismamaruhák nemcsak használhatatlanságuk miatt nehezítik meg az anyukák helyzetét, de nem igazán érezhetik benne magukat vonzónak, nőiesnek.

Juhász Éva, azaz Vicca designját ezer szónál is jobban bemutatja a promóvideó:

A blúzból több típus is készült, de most már koktélruha és egy hosszú ruha változata is elérhető a ViccaBond szoptatós viseleteinek.

A terhesség miatt teljesen átalakul a női test, a kimonó forma viszont minden alakhoz jól illeszkedik, eleganciája ráadásul kiemeli annak szépségét. A nőiességet szeretném ünnepeltetni. Szeretném, ha az édesanyák ebben az időszakban is meglátnák magukban az igazi nőt, hogy legyen annyi önbizalmuk, hogy a mindennapok monotonitásában is jól érezzék magukat – emeli ki a tervező.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
SOTE: megújultak az intenzív koraszülöttosztályok

A Semmelweis Egyetem 3 klinikáján megújult a koraszülöttek intenzív ellátásával foglalkozó úgynevezett PIC-osztály, a csaknem 860 millió forintos uniós pályázati...

Close