Hat növény, amely jót tesz az egészségünknek

Az emberek többsége szereti magát növényekkel, virágokkal körbe venni. De vajon azt is tudjuk, hogy melyik tesz jót az egészségünknek is? Segítünk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
aloe vera
2015. december 01. Csontos Dóra

Az emberek többsége szereti magát növényekkel, virágokkal körbe venni. De vajon azt is tudjuk, hogy melyik tesz jót az egészségünknek is? Segítünk.


A Blikk gyűjtéséből kiderül melyek azok a növények, amik nagyon jót tesznek, ha a hálószobánkban tároljuk őket.

Anyósnyelv

Ennek a növénynek az egyik előnye, hogy igénytelen, így azoknál is megél, akik teljesen analfabéták virággondozás terén. A másik és egyben a legnagyobb előnye, hogy éjszaka termeli az oxigén nagy részét, ráadásul közben alaposan meg is tisztítja a levegőt a méreganyagoktól. Tanulmányok kimutatták, hogy ha ezt a növényt a közelünkben tartjuk, elkerülhetjük a légzési problémákat, és a fejfájást is mellőzhetjük az életünkből.

Levendula

Ennek a szép és illatos virágnak annyi jótékony hatása van, hogy még felsorolni is nehéz lenne. A teljesség igénye nélkül: idegnyugtató, csökkenti a szorongást, a kisbabáknak segít megnyugodni elalvás előtt. Ha pakolásként használjuk akkor jó a sérülések enyhítésére, csonttörésnél a fájdalmakat. Megfázás idején inhaláláskor, ha pár csepp illóolajat használunk az segít csökkenteni a felső légúti megbetegedést. 

Angol borostyán

Az angol borostyán akár 94%-kal képes csökkenti a levegőben lebegő penész mennyiségét, ezáltal pedig az allergia és a tüdőirritáció kialakulásának kockázatát is mérsékli. Ez a növény kifejezetten ajánlott azok számára, akik valamilyen légzési problémákkal, például asztmával küzdenek.

 

Rozmaring

A rozmaringot természetes gyulladáscsökkentőnek is szokták nevezni. Nem véletlenül: már ősanyáink is használták. Jó görcsoldásra, állítólag a párna alá csempészve a rémálmok elűzésére. De a legjobb benne, hogy a tudósok szerint 75 százalékban javítja a memóriát.

Jázmin

Ha virág „minőségben” tartjuk akkor mindenképp a hálóba tegyük mert az illata javítja az alvás minőségét. Ha teaként fogyasztjuk, akkor számos jótékony hatása van még. Egy jó nagy bögre emeli az energiaszintet, és a növeli a koncentrációképességet. Fogyasztása erősíti az immunrendszert, segít a zsírégetésben, valamint csökkenti sok krónikus betegség kialakulásának veszélyét.

Aloe Vera

Ez az a növény, amit világszinten használnak. Felhasználják a gyógyszeriparban, a kozmetikumok készítésénél is. Az aloe verából készült gél nagyon hatásos égési sebre, emellett gyulladáscsökkentő és bőrproblémákra is kiváló. Ezek mellett nyugtató és tisztító hatású is, így ennek a növénynek köszönhetően garantáltan jól fogunk majd éjszaka aludni.