Mostantól tilos kidobnia az ételt a szupermarketeknek!

Franciaországban mostantól törvény tiltja, hogy a szupermarketek kidobják a még ehető ételt. A francia kormány azt szeretné elérni, hogy a szupermarketek kapcsolatba lépnjenek a karitatív szervezetekkel, amelyek a felesleges élelmiszert rászorulóknak juttatják el.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
élelmiszer
2015. október 12. Gyarmati Orsolya

Franciaországban mostantól törvény tiltja, hogy a szupermarketek kidobják a még ehető ételt.A francia kormány azt szeretné elérni, hogy a szupermarketek kapcsolatba lépnjenek a karitatív szervezetekkel, amelyek a felesleges élelmiszert rászorulóknak juttatják el.


Azok az üzletvezetők, aki megszegik az új szabályozást, börtönbüntetésre vagy nagyon komoly pénzbírságra számíthatnak.

A világ élelmiszermennyiségének egyharmada a kukában végzi. Ahogy korábbi cikkünkben mi is megírtuk, hazánkban évente fejenként 200 kg-nyi ételt dobunk ki. Az EU-ban 100 millió tonnás ez az arány, míg az Egyesült Államokban „csupán” annyi, még ehető ételtől szabadulnak meg, ami félmilliárd embernek lenne elég.

Hazánkban van már jó kezdeményezés, a Házikó, amely a helyi termelőktől vásárolja fel azt az élelmiszermennyiséget, amelyet a gazdák egyébként nem tudnának értékesíteni. A Házikó azonban feldolgozza és értékesíti a nyersanyagot, így mindenki jól jár.

A francia kormány mostani lépése példaértékű az egész világnak. Nem is értjük, miért nem történt már meg ez az egész világon mindenhol sokkal korábban???