Itt az új őrület: hódít a pocakgipsz a kismamák körében

A pocakgipsz készítésének amerikai hagyománya kezd hazánkba is egyre jobban beszivárogni ezért utánajártunk miért is olyan jó, ha a kismamák lenyomatot készítenek a pocakjukról.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. október 20. Csontos Dóra

A pocakgipsz készítésének amerikai hagyománya kezd hazánkba is egyre jobban beszivárogni ezért utánajártunk miért is olyan jó, ha a kismamák lenyomatot készítenek a pocakjukról.


Egy család életében az első (vagy már sokadik…) gyermek érkezése hatalmas örömmel és izgatottsággal jár. Az ifjú szülők persze igyekeznek a lehető legtöbbször a legkreatívabb módszerekkel megörökíteni ezt a csodás időszakot. A kismamafotózás már “alap” egy családban, de a pocakfestés is egyre nagyobb teret hódít magának. Megérkezett azonban a legújabb és legtrendibb őrület: a pocakgipsz készítése.

Hogyan készül?

A kismamának először is el kell döntenie, hogy szakemberre bízza a feladatot vagy inkább megkéri aput, hogy ő “vakolja” be a pocakot. Ha ezen túl vagyunk, jöhet a mutatvány lépésről-lépésre. Legyetek elővigyázatosak, ezért terítsetek le újságpapírt a földre, a ruhát pedig tekerjétek alufóliába. A pocakot érdemes jó zsíros krémmel bekenni, mert így a szőrszálak nem ragadnak bele a gipszbe. Higgyétek el, ha erre nem figyeltek, nagyon fog fájni mikor leveszik a mintát. Áú…

Ha a szőrtelenítés megtörtént, a langyos vízbe mártott gipszes gézcsíkokat több rétegben kell felvinni a pocakra. A csíkok között mindig legyenek átfedések, és mindenhol legalább 2-3 rétegben legyen gipsz. A felületet simítsuk el a kezünkkel. Gyorsan dolgozzunk, mert a gipsz hamar megköt és nem lesztek elégedettek a végeredménnyel ha hepehupás lesz a pocakotok. Ha ez kész, elkezdődhet a száradási időszak, ami körülbelül öt-tíz percet vesz igénybe. Miután ez kész, óvatosan vegyük le a gipszet és a belsejét és hagyjátok kiszáradni. Legalább huszonnégy órát érdemes pihentetni. Utána kedvetek szerint lakkozhatjátok, festethetitek és díszíthetitek.

Otthon is könnyen elkészíthető

Ha valaki szakemberhez fordulna, annak mélyen bele kell nyúlnia a zsebébe, ugyanis egy pocakgipsz készítése tizenöt és harmincezer forint között mozog. Nem kell azonban senkinek lemondania erről a kreatív módszerről, mert ma már számos boltban lehet lenyomatkészítő szettet kapni, ami körülbelül ötezer forintba kerül.

Forrás: bellyart.de

Miért érdemes pocakgipszet készíteni?

  • mert örök emléket állíthatsz várandósságodnak
  • mert jól mutat a gyerekszobában
  • mert később megmutatható a gyermekünknek, hol is élt kilenc hónapig
  • mert várandósságod kiteljesedését örökíted meg vele
  • mert a száradást követően kedved szerint színezheted, formázhatod és akár a gyermek kéz- és talpnyomával is díszítheted

A borítókép forrása itt érhető el és Piroska szuper pocakgipszet is készít a várandósság bármely időszakában.