10 000 magyar cserkész megy egyenruhában a munkahelyére

Tízezer magyar cserkész megy egyenruhában a munkahelyére pénteken a World Scout Scarf Dayen, a "nyakkendő napon", amelyen világszerte 38 millió cserkész viseli majd a nyakkendőjét egész nap. A nemzetközi eseményhez a Magyar Cserkészszövetség idén csatlakozik először.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
cserkészet
2014. július 31. Paulik András

Tízezer magyar cserkész megy egyenruhában a munkahelyére pénteken a World Scout Scarf Dayen, a “nyakkendő napon”, amelyen világszerte 38 millió cserkész viseli majd a nyakkendőjét egész nap. A nemzetközi eseményhez a Magyar Cserkészszövetség idén csatlakozik először.


A magyar cserkészek fogadalmuk jelképét, a nyakkendőt az egyenruhával együtt viselik, így őket ebben a viseletben lehet majd látni pénteken egész nap. Az egyenruhások között lesz Beer Miklós váci püspök; Bálint György, vagyis Bálint gazda; Mohay Bence sportriporter; Juhász Árpád geológus; Rétvári Bence politikus és Ungváry Krisztián történész is – tájékoztatta a Magyar Cserkészszövetség az MTI-t.

A közlemény szerint az osztrák cserkészszövetség 2007-ben kérte először aktív és egykori tagjait, hogy augusztus 1-jén viseljék nyakkendőjüket, ráirányítva ezzel az emberek figyelmét a világ legnagyobb ifjúságnevelő mozgalmára. Azóta évről évre több millió cserkész csatlakozik a “nyakkendő naphoz”, diákoktól kezdve üzletembereken át politikusokig.

A világ cserkészei között olyan hírességeket találunk, mint Paul McCartney, Cliff Richard, Jim Morisson, Steven Spielberg, Michael Moore, David Attenborough, Joanne Kathleen Rowling, Harrison Ford, Bill Gates, Tony Blaire vagy éppen maga II. Erzsébet királynő.

Világszerte 38 millió, a magyarság körében tizenötezer, Magyarországon tízezer taggal a cserkészet a világ legnagyobb ifjúságnevelő mozgalma, amelynek tagjai önként csatlakoznak a szervezethez és vallják magukénak a cserkészet szellemiségét, “a cselekedve tanulást, a kisközösségi rendszert, részvételt a hasznos és értelmes programokon, az életformát és az elköteleződést”.