10 lenyűgöző tény ikrekről

Az ikrek rendkívül erősen kötődnek egymáshoz: úgy érzik, ketten tesznek ki egy egészet. Jöjjön néhány egészen különleges tény és történet, amely ikrekhez kapcsolódik.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. május 10. Gyarmati Orsolya

Az ikrek rendkívül erősen kötődnek egymáshoz: úgy érzik, ketten tesznek ki egy egészet. Jöjjön néhány egészen különleges tény és történet, amely ikrekhez kapcsolódik.


1. 2008-ban az Egyesült Királyságban egy nő és egy férfi házasságkötésük után döbbent rá, hogy ikertestvérek, de mivel csecsemőkorukban szétválasztották őket és egymásról mit sem tudva nőttek fel két örökbefogadó családnál. Végül természetesen fel kellett bontaniuk a házasságukat…

2. Különböző apáktól is születhetnek ikrek. Enek esélye nem is olyan kicsi: 1 a 400-hoz.

3. A sok tejterméket fogyasztó nők nagyobb eséllyel szülnek ikreket.

4. Mindkét Olsen-ikernek műfogakat kellett viselnie a Full House (Bír-Lak) című sorozat forgatásán, mert nem egyszerre estek ki a fogaik, emiatt nagyon más volt a mosolyuk.

5. Ha egy férfi egypetéjű ikreknek felnőtt korukban női egypetéjű iker-párjaik lesznek, a gyerekeik jogilag unokatestvérek, genetikailag testvérek lesznek.

6. A világrekordot egy olyan anya tartja, akinek 69 gyermeke született: a nő életet adott 16 ikerpárnak, 7 hármasikernek és 4 négyesikernek. A 63-szoros anya 93 évesen halt meg, 2010-ben.

7. Mindenkinek teljesen egyedi illata van, kivéve az ikreket. Mivel a DNS-állományuk tökéletesen megegyezik, ezért ugyanolyan illatuk van.

8. Elképesztő hasonlóságuk ellenére Mary-Kate és Ashley Olsen nem egypetéjű ikrek: két apától származnak.

9. Azok az ikrek, akiktől a sziámi iker elnevezés származik, 21 gyermeket nemzettek, s leszármazottaik száma ma már meghaladja az 1500-at. Eng és Chang Bunker 1811-ben születtek az Egyesült Királyságban, majd Thaiföldre költöztek.

10. Ernest Hemingway anyja rendszeresen lánytestvére ruháiba öltöztette a kis Ernestet, mert az volt a rögeszméje, hogy ikrei vannak. A kisfiú nővérét Marcelline-nek hívták, míg a később világhírűvé vált írót Ernestine-nek szólították.

Forrás: Best Picture Blog