11+ 1 furcsa tény a királyi babáról

Vajon mi a vezetékneve? És ős is vörös lesz? Érdekes tények, amiket eddig nem tudhattál a királyi bébiről.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. július 26. bencze.aron

Vajon mi a vezetékneve? És ős is vörös lesz? Érdekes tények, amiket eddig nem tudhattál a királyi bébiről.


1. A keresztneve George Alexander Louis – de hogy mi a vezetékneve, azt senki nem tudja. Az angol királyi család tagjainak ugyanis nincs ilyesmije. Ha mégis szükségük lenne rá, több lehetőségük is van. Használhatják az Erzsébet királynő és Fülöp herceg nevéből képzett Mountbatten-Windsort, de egyik sem túl régi név, csak a második világháború idején lett bevezetve, amikor el akarták feledni a dinasztia német eredetét. Használhatják a “Wales” vezetéknevet, amelyet William és Harry hercegek is tették az iskolában, illetve a hadseregben – apjuk, a walesi herceg titulusára utalva. De az ifjú szülők dönthetnek úgy is, hogy saját, új dinasztiát alapítanak és a gyereknek a Cambridge adják, saját hercegi címükre utalva.

2. Az már most látszik, hogy a babának több haja van, mint erősen kopaszodó apjának, de azt még nem lehet tudni, hogy jutott-e neki Harry herceg recesszíven öröklődő génjéből, amely a vörös hajért felelős. Erre 25% esély van.

3. William két hetes apasági eltávozást kapott a hadseregtől, annyit, mint minden más katona. Azt azonban senki nem tudja, hogy meddig marad távol Kate hercegnéi tennivalóitól a baba miatt.

4. A keresztelő lesz a következő nagy buli a baba életében – erre néhány héten belül sor fog kerülni. Valószínűleg a Buckingham Palotában, egy zárt körű ceremónia során fog ez megtörténni. A királynőt annak idején a kápolnában keresztelték meg, de Károly herceg és William a zeneszobában kapta meg az első szentséget.

5.Nincs dadájuk. Elsőként az angol királyi család történetében az ifjú szülők saját maguk fognak gondoskodni a babáról, mindenfajta külső segítség nélkül. Még Dianának, aki igazán odaadó anya volt is két főállású, bennlakásos segítsége volt a gyerekek körül, Kate és William azonban eddig nem vett fel senkit erre a posztra. Amúgy is meglehetősen puritán háztartást vezetnek, csak egyetlen házvezetőnőjük van, aki takarít, mos és főz.

6. A hercegi pár saját kezűleg cseréli a baba pelenkáját, sőt William herceg már az első estén át is esett a tűzkeresztségen.