120 éves ruhában áll oltár elé az ifjú ara

Új szintre emeli a "valami régi" hagyományát egy menyasszony, aki tizenegyedikként viseli az üknagymamája ruháját az esküvőjén. Ha megnéznéd a csodaszép ruhát, akkor nincs más dolgod minthogy lefelé görgess.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. október 01. Csontos Dóra

Új szintre emeli a “valami régi” hagyományát egy menyasszony, aki tizenegyedikként viseli az üknagymamája ruháját az esküvőjén. Ha megnéznéd a csodaszép ruhát, akkor nincs más dolgod minthogy lefelé görgess.


A házasulni készülők többsége már biztosan hallotta, hogy a nagy napra igenis szükség van valami régire, valami újra, valami kölcsönkértre és valami kékre. A harmincéves menyasszony, Abigail Kingston egészen szokatlan módját választotta ennek a hagyománynak. A fiatal nő ugyanis úgy döntött, hogy üknagymamája menyasszonyi ruháját veszi fel a jeles alkalomra.

A szaténből és selyemből készült ruhaköltemény nem mindennapi darab, először Abigail üknagymamája viselte még 1895-ben. Azóta pedig kilenc ara viselte az esküvőjén, többek között Abigail édesanyja is.

„Szerettem volna folytatni ezt a szép családi hagyományt” – mondta Abigail, majd hozzátette, mivel a menyasszonyi ruhát utoljára 1991-ben viselték, az eltelt időben meglehetősen megkopott. Közel kétszáz munkaóra volt mire újra használhatóvá tették a jeles alkalomra. „Külön nehézség volt, hogy a ruhát eddig több mint féltucatszor átalakították már, így az anyag igencsak sérülékennyé vált ezért nagyon gyengéden kellett vele bánni.”

Ha látni szeretné a többi képet, akkor kattintson IDE.