6 film, ami segít ráhangolódni az anyaságra

Kismama vagy, az utolsó trimeszterben, amikor már alig tudsz megmozdulni és minden vágyad, hogy pihenhess? Vagy még csak titokban érlelgeted magadban az anyaság, gyermekvállalás gondolatát? Akkor tarts velünk egy kis mozizásra! Íme néhány kedves, szórakoztató és könnyfakasztó filmes alkotás, melyek egészen biztosan megérintenek!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
család
2017. március 03. Heilmann Anna

Természetesen minden nő máshogy éli meg az anyává válás hosszú és néha igen nehéz időszakát. Néha kell az, hogy kívülről láthassuk a boldogságot, amit okoz és a nehézségeket, kényelmetlenségeket is. Szerencsére vannak filmek a Nicsak, ki beszél-en túl is, amik szülőknek, szülőkről, anyáknak, anyákról szólnak.

 

Babák – Az első év

A 2010-ben forgatott francia dokumentumfilm négy kisgyermek életének első, legfontosabb és igen különböző pillanatait mutatja be. A nagyon kedves, szívbemarkoló filmetűd a világ négy, egymástól igen távol élő családok mindennapjaiba enged bepillantást Mongóliától Japánig, az Egyesült Államoktól egészen Namíbiáig.

A legszebb dolog

Ez a francia film lehetne a friss anyukák ars poetica-ja. Őszintén mutatja be az önfeledt szerelemből rutinos szülőkké váló pár vívódásait, személyiségalakulását és a fiatal nő/anya tipródását, valamint a szülés utáni önmagára találásának hosszú és göröngyös útját.

Várandósok – Az a bizonyos kilenc hónap

Ne várjunk lélekemelő monológokat, csak másfél óra önfeledt szórakozást. Ez a film összefoglalja az apák, anyák szerepkörét természetesen egy mázsányi idillbe és groteszk fóliába csomagolva.

 

Élet az anyaméhben

Rendkívüli dokumentumfilm, mely szó szerint láthatóvá teszi a láthatatlant: csodálatos utazásra invitál, egészen az élet bölcsőjéig: az anyaméh mélyébe. Kismamáknak érdemes hónapról-hónapra újranézni, felkészülve egy nagy csomag zsebkendővel.

 

Továbbállók

Sam Mendes filmje egyszerre komédia és dráma, tele érdekes karakterekkel és számos szülői sztereotípiával. Adott egy pár, akik első gyermeküket várják, egy hosszú utazás az amerikai kontinensen keresztül, sok párbeszéd, még több rácsodálkozás, hogy vajon mit is jelent valójában számukra az otthon.

 

Bridget Jones babát vár

A filmtörténet legszimpatikusabb szinglijéről szóló filmtrilógia legfrissebb vígjátékában Bridget Jones a magány, a párkapcsolatok és a munkahelyi hullámvölgyek mellett most az anyaság kissé bizonytalan eredetű örömeivel is ismerkedik. Garantált a hasfájós nevetés és talán (egy ideig) megnyugodhatunk: Mr. Darcy megint igazi lovagként viselkedik.