A fesztivál csillagaitól a Mesés gyerekjógáig – hétvégi programajánló

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. január 24. bencze.aron

 


A fesztivál csillagai
(Budapest, Fővárosi Nagycirkusz – január 17. – február 28.)

A 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál után a Fővárosi Nagycirkusz új produkcióval szórakoztatja a nagyérdeműt: A fesztivál csillagai című műsorral! Fellépnek, a cirkuszfesztiválon már bemutatkozott artisták közül a Trio Stoian, orosz rúd számmal és Huang Yang egyedülálló lengő drót műsorral. Mindezek mellett Don Christian, Európa egyik legnépszerűbb bohóca fogja nevettetni a közönséget…

A mogyoró-meló
(Országszerte, több moziban – január 23-31.)

Mit ér az élet mogyoró nélkül? A parkban lakó rágcsálóknak nem sokat. Ráadásul az egyetlen élelemforrás, a park szép nagy fája is felgyullad. Surly-t, az izgága, ám leleményes mókust száműzik a parkból, de ő nem adja fel: olyan brigádot verbuvál össze, akikkel betörhetnek Maurey rágcsa boltjába, a kánaán földjére. Cél: minden magvakat szerető parklakónak megszerezni télire az eleséget.

Kemény Henrik Emléknap
(Debrecen, Vojtina Bábszínház – január 25. szombat, 10:00)

A Korngut-Kemény Alapítvány és a Vojtina Bábszínház hagyományteremtő szándékkal emléknapot rendez “Ide figyeljetek, Pajtikák!” címmel. Január 25-én Kemény Henrikre emlékeznek, aki rengeteget tett a vásári bábjáték műfajának életbenmaradásáért. A programok között szerepel színházi előadás, filmvetítés és kerekasztal-beszélgetés is, így minden generáció megtalálhatja a számára megfelelő szórakozást!

Ragyog a mindenség
(Budapest, MOM Kulturális Központ – január 25. szombat, 10:30)

A Kaláka együttes lemezbemutató koncertjén a Ragyog a mindenség című kötetből hallhatunk megzenésített gyermekverseket! A kortárs erdélyi irodalom szerzőinek gyerekverseit pompásan egészíti ki a muzsika: az antológiát a Kaláka együttes legújabb albuma teszi teljessé, amelyen a kötet szerzőitől választott egy-egy vers szólal meg, mint sziporkázó dalokká kibontott költemény.  

Színezz zenét Caravaggióval!
(Budapest, Szépművészeti Múzeum – január 25. szombat, 16:00)

Válassz egy gyümölcsöt, tedd bele Caravaggio kosarába és hallgasd meg, hogy hogyan szól egy barokk fúga! Reflektorfényben az érzelmeink: szomorútól-boldogig önarcképeket festünk! A Színezz zenét! sorozat célja a képi és zenei világ izgalmas párosítása, illetve a kettő közötti átjárás megteremtése. A Mezítlábas Zenészek és Tettamanti Zsófia interaktív játéka 4-10 éves gyerekeknek szól.

Mesés gyerekjóga
(Budapest, Púder Bárszínház – január 26. vasárnap, 11:00)

Van egy varázsmatracom, ha ráülök, bármi megtörténhet! Lehetek szárnyaló sas, tarka pillangó, fürge tigris, erős cápa vagy égigérő varázsfa. Kezeket a magasba, terpeszt a láb, s egy ugrással a mesejóga birodalmában jársz… A Púder Matiné Mesés gyerekjóga foglalkozása játékos formában vezeti be a kicsiket a mozgás örömeibe, óvodás kortól.