A gyerek jutalom – szemléletformáló kampány

Május 25-én vasárnap 10 órára gyereknapon közös éneklésre hívunk Benneteket! Fogjatok össze gyerekekkel, anyukákkal, családokkal és énekeljetek ti is településeteken! A dal, amit éneklünk: "Én egy kis öcsit kérek szülinapra".

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. április 16. Aipmilo

A gyerek jutalom! Május 25-én vasárnap, gyereknapon közös éneklésre hívunk Benneteket! Fogjatok össze gyerekekkel, anyukákkal, családokkal és énekeljetek ti is településeteken!


A gyereknap jó alkalom, hogy sokan legyünk együtt és valóban örülhessünk gyerekeinknek!

A dal, amit a résztvevő gyerekek énekelnek majd: “Én egy kis öcsit kérek szülinapra”

A központi helyszín: Budaörs, de szerte az országban már több helyszín csatlakozott! Legyen nálatok is éneklés, ti is jelentkezzetek helyi szervezőnek!

Budaörsön a Kolompos együttessl együtt énekelhettek, amit interneten is megnézhettek majd!

Álljatok össze többen anyukák, beszéljétek meg az oviban, iskolában egy-egy csapattal és egy jó helyszínen adjátok elő!

Ha nálatok később kezdődik a gyereknap, akkor az sem gond, énekeljétek akkor később, csak készítsetek egy felvételt és jelentkezzetek, hogy tudjunk egymásról!

Ezzel tehetünk a szemléletformálásért, azért, hogy a gyermek érték legyen, ahogy a kampány címe szól: “A gyerek jutalom!”

Itt megtaláljátok a dalt az új versszakokkal, amit már gyakorolhattok is:

https://www.youtube.com/watch?v=0Sdxteg4tsI

 

Én egy kis öcsit kérek szülinapra!

A gyerek jutalom! címmel izgalmas gyereknapi programot tervezünk a csanakereso.hu és a Családháló.hu összefogásában. A Kolompos együttest felkértük, hogy énekeljék el a 60-as évek nagy slágerét, az „Én egy kis öcsit kérek szülinapra” dalt, amelyhez mi írunk aktuális vesszakot. Ezt a dalt  az előadó a terveink szerint több száz gyerekkel együtt fogja nagy nyilvánosság előtt elénekelni Budaörsön. A szervezéshez csatlakozó családháló.pontok, családi napközik, közösségek és csapatok az ország többi pontján hasonlót hoznak össze a településük gyerekei körében a egy alkalmas helyszínén (iskola, műv.ház), ahol a kulcseseményt, a neves előadóval közös éneklést valós időben, projektoron ki is vetíthetik. Így válik lehetségessé, hogy az országban várhatóan több ezer gyerektorokból egyszerre hangozzék fel a kiáltás: „Én egy kis öcsit kérek szülinapra!”

Budaörsön 10.00-kor kezdődik az éneklés, de a többi helyszínen akár kicsit későbbi időpontokban is lehet, ahogy nálatok jól beleillik a programba, csak vegyétek fel az éneklést. A sok elkészült videóból készítünk egy közöset, amelyet utána reméljük sokan megosztotok majd!

Az a célunk, hogy a következő hetekben, egészen gyereknapig intenzív kampány keretében a köztudatban tartsuk, hogy A gyerek jutalom! Nem akadály, hanem jutalom. Ez tehát az üzenetünk, de közben hallgatni is, figyelni is szeretnénk. Figyelni arra, amit az anyukák, apukák mondanak, amit Te gondolsz erről. Mitől jó, vagy mitől lenne (még) jobb gyereket vállalni Magyarországon? Kérlek gondolkozzatok ezeken, és osszátok meg a választ az [Interjú menüpontban].

Ha pedig potenciális szervezőpartnerként olvasod most ezeket az oldalakat, ha csatlakoznál a kampányhoz a saját városodban, jelezd a [Szervezői Oldalakon].