A Gyerekkönyvnaptól a Hétmérföldes Játékbirodalom – hétvégi programajánló

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. április 04. bencze.aron

 


Te mit tennél? – drámajáték-sorozat
(Budapest, Kacifánt Játszóház – április 4. péntek, 16:30)

Biztos minden szülő elmerengett már azon, hogy egy idegennel való találkozás esetén gyermeke hogyan reagálna… Az Apró Színház, a Piros Kakaó és a Kacifánt Játszóház új, ovisoknak szóló sorozatában egy mese kapcsán, játék közben ismerhetik meg a gyerekek a hazugság, félelem, biztonság és a bizalom fogalmát. A program következő időpontja április 11-e, mindkét alkalommal előzetes regisztráció szükséges.

Fordított nap
(Budapest, Műcsarnok – április 5. szombat, 10:00)

A Műcsarnok idén negyedszer rendezi meg azt a rendhagyó múzeumpedagógiai programot, amelyen egy teljes napon át gyerekek fogadják a látogatókat; miközben izgalmas vetélkedőkön, tárlatvezetéseken, játékokon vehet részt a kis és nagy közönség. Vizuális játékokkal, versenyekkel, ügyességi feladatokkal várják a programon részt vevő gyerekeket, szülőket és nagyszülőket.

III. Nemzetközi gyermekkönyvnap
(Sopron, Liszt Ferenc Konferencia Központ – április 5. szombat, 10:00)

1967 óta április 2-a a Nemzetközi Gyermekkönyvnap, amelyen Hans Christian Andersen születésének napjára emlékeznek minden évben. A soproni Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban az Alma együttes koncertjével, színházi előadással, könyves bolhapiaccal, kreatív kuckóval és rengeteg játékkal várják az érdeklődő családokat ezen a napon!

Hétmérföldes Játékbirodalom
(Budapest, Józsefvárosi Galéria – április 5-26.)

Ha szombat, akkor áprilisban is a Hétmérföldes Játékbirodalom kínálja a legjobb belvárosi gyerekprogramokat a felújított Józsefvárosi Galériában! Április 5-én családi nap keretében ismerkedhetünk a távoli Afrikával: lesz maszkkészítés, batikolás, az Évkerék Társulat pedig elhozza A madár, aki a világ legszebb énekét énekelte című afrikai meséjét!

Circus Classicus
(Budapest, Fővárosi Nagycirkusz – április 5-30.)

Az évszázadok óta sikert sikerre halmozó, nemzedékeket ámulatba ejtő klasszikus cirkusz örök érték. A műsor felidézi a cirkusztörténet máig élő csodáit, így bepillantást nyerhetnek a rejtélyes illúziók világába, megcsodálhatják a levegő orosz királyait, és persze gyönyörködhetnek a fenségesen szép tigrisek látványos produkciójában. Az előadást 3 éves kortól ajánljuk.

Móra mesebirodalma
(Szeged, Móra Ferenc Múzeum – március 7. – december 14.)

Szegeden megnyílnak Móra mesebirodalmának kapui: a kis bice-bóca már letelepedett a kemence padkájára a messzelátó mellé, a papírerdő fájának levelei ezerszínbe borultak, Panka elfoglalta helyét kedvenc hintáján, a Vadember pedig lepkehálóval szappanbuborékra vadászik. A tárlat egy igazi interaktív gyermekbirodalom, ami nemcsak a kicsiknek, de a felnőtteknek is izgalmas kalandokat ígér.