A hat legbénább kérdés, amit anyaként kaptam

Összeszedtem, milyen kérdésekkel tudták az utóbbi időben, egy másfél éves kislány anyjaként pusztítani az agysejtjeimet.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. május 10. Gyarmati Orsolya

Összeszedtem, milyen kérdésekkel tudták az utóbbi időben, egy másfél éves kislány anyjaként pusztítani az agysejtjeimet.


Terveztétek vagy csak becsúszott?

Nem vicc, ezt a kérdést egy vadidegen asszony tette fel nekem a játszótéren, kb. öt perces beszélgetés után. Most komolyan azt hiszik, hogy majd az esetlegesen elszakadt gumiról vagy a véletlenül kihagyott fogamzásgátlóról fogok dumálni ismeretlenekkel? Ennél már csak az volt morbidabb, amikor látványosan lelkendezve újságoltam egyik rokonunknak, hogy terhes vagyok, és ő megkérdezte, meg akarom-e szülni. Nem, majd kiköpöm, baszki.

Nem túl nagy már a szoptatáshoz?

Amióta a lányom elmúlt egy éves, az ismerőseim kilencven százaléka el van hűlve, amikor félrevonulok szoptatni. De nem is az a baj, hogy a környezetem hónapokban méri a szoptatást, hanem az, hogy az egyébként testi és érzelmi előnyökkel járó tevékenységet el is ítélik egy bizonyos életkor felett. Én soha nem azt kérdeztem magamtól, hogy “Nem lenne már jobb a tápszer?”, hanem, hogy “Miért lenne jobb a tápszer?”.