A kuruttyoló békakirályfitól a nemzetközi cirkuszfesztiválig – hétvégi programajánló

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. január 10. bencze.aron

 


10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál
(Budapest, Fővárosi Nagycirkusz – január 9-13.)

Világhírű artisták, nemzetközi díjas produkciók és a cirkuszvilág színe-java látogat el a Fővárosi Nagycirkuszba a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál keretében! A Casselly család Aranybohóc-díjas elefántszáma mellett látható lesz Don Christian, Európa egyik legnépszerűbb bohóca, az ukrán The Godfathers táncos akrobatika csoport és a több mint 4000 éves kínai cirkuszművészet legjobbjai között említett nyolctagú Diabolo Girls is.

 

Kuruttyoló békakirály
(Budapest, Kacifánt Játszóház – január 11. szombat, 11:00)

Az Apró színház művészei arra vállalkoztak, hogy egy olyan mesesorozatot indítanak el, ami kinyitja az ablakot a kicsiknek a nagyvilágra. A Kuruttyoló békakirály messzi és közeli tájak gyönyörű dallalmain és történetein keresztül mutatja be más népek kultúráját és zenei világát. Meséi tele vannak csengéssel, bongással, ciripeléssel, ritmussal és minden fülnek való csodával. Az előadást 3 éves kortól ajánljuk.

 

Újévköszöntő Csiribiri családi délután
(Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria – január 11. szombat, 15:00)

A Klebelsberg Kultúrkúria fergeteges családi délutánnal köszönti az új évet, ahol számos, izgalmas program vár kicsikre és nagyokra. Világkörüli útjáról visszatért és most ide is ellátogat a világ legkisebb cirkusza, a Jambóza Bábcirkusz, de bűvészműsor, valamint vidám artisták, zsonglőrök produkciója is szórakoztatja majd a nagyérdeműt!

 

A beszélő fa
(Budapest, Hátsó Kapu – január 12. vasárnap, 10:00)

Tudnak-e a fák beszélni? El tudják-e mondani, ha valami bajuk van? Emil, a csodabogár-csodalégy szerint: igen. Al Berta, a vakondlány viszont azt állítja: Emil hazudik, a fák nem beszélnek. Az öreg diófa másik két lakója (L. Vira, a mókus és Henyek, a medve) Emilnek hisz. Kinek van igaza? Meg lehet érteni egy öreg és beteg diófát? És, ha megértettük, meg is tudjuk

menteni? Az előadást 4 éves kortól ajánljuk.

 

Mesél a család! – pályázat
(Országos – beküldési határidő: február 15.)

A Mesekiadó 2014-ben hagyományőrző évadot hirdet, ennek keretében pedig keresi a mesélni szerető családokat országszerte és határon túlról is! A pályázat keretében mesetévé-műsorvezetőket és leendő mesenagyköveteket választanak, illetve lehetőség nyílik a Mesemaci mesetévében való szereplésre. A nyertes családok mesevideó- és hangoskönyv megjelenésében is részt vehetnek.