A Kutatók Éjszakájától a Magyar Népmese Napjáig – programajánló hétvégére

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. szeptember 27. bencze.aron

 


Szalézi Családi Nap Óbudán

A magyarországi letelepedésük centenáriumát ünneplő Don Bosco Szaléziak és a Szalézi Munkatársak Egyesülete egésznapos programra hívja a családokat 2013. szeptember 28-án szombaton Óbudára, a Fő térre. A 10-18 óráig tartó vidám hangulatú rendezvényen minden korosztály megtalálhatja az őt érdeklő programot.

Kutatók Éjszakája
(Országszerte, több helyszínen – szeptember 27. péntek)

A Kutatók Éjszakája országos programsorozatán idén is bepillanthatunk szinte minden tudományág “kulisszái” mögé. Végre újra kinyílnak a laborajtók, a kutatók ismét kibújnak fehér köpenyükből és hétköznapi nyelven mutatják be a tudományt. Kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a kutatókkal, kipróbálhatják eszközeiket, találmányaikat, megismerhetik a munkájukat előadások, vetélkedők, kiállítások és tudományos-szórakoztató programok keretében.

Design Hét
(Budapest, több helyszínen – szeptember 27. – október 6.)

A Design Hét a gyerekeké is, hiszen a felnőtteknek szóló kiállítások, design túrák és gasztro programok mellett idén a rendkívüli népszerűségnek örvendő, gyerekeknek szóló workshopok köre is tovább bővül. A kicsik láthatnak 3D nyomtatást, kipróbálhatják a lézervágást vagy a habvágást, és magyar designerek segítségével egyedi tárgyakat, akár még párnahuzatot is tervezhetnek… A programok nagy része előzetes regisztrációhoz kötött!

A Magyar Népmese Napja
(Országszerte, több városban – szeptember 27-30.)

Egyre több mesehallgató tapasztalja, hogy a meséknek kortól függetlenül helye van az életünkben. Aki elfelejtette, hogy felnőttként is szüksége van a mesékre, a gyerekekért újra előveszi, megéli a varázslatot, talán vissza is talál hozzá. A Magyar Népmese Napokon a “nagy mesemondó”, Benedek Elek születésének emlékére szervezett, országos programokkal az olvasás fontosságára, a magyar kultúra kincseinek megőrzésére és a hagyományok ápolására szeretnék felhívni a figyelmet a szervezők.

Ringató Évadnyitó
(Budapest, Fonó Budai Zeneház – szeptember 28. szombat, 10:00)

A Ringató Évadnyitó immár hagyományosan az őszi foglalkozások nyitánya. Szeretettel várnak erre az eseményre minden olyan anyukát, apukát, nagyszülőt, aki szereti a mondókákat, szívesen dalol és játszik együtt a gyermekével, unokájával – oldott, vidám légkörben. Mindenkinek ott a helye, aki lelkesen énekel, bővíti dalkincsét és fontosnak tartja a művészet erejét a még egészen kicsi gyerekek nevelésében is.

Nyughatatlan Micó, avagy a világ összes kincse
(Budapest Jazz Club – szeptember 29. vasárnap, 11:00)

A történetben Nyughatatlan Micó igazi mesei környezetben él az Üveghegy tetején. Nevéhez méltóan nem bír nyugton várni, és kinyitja a ládát, amiről úgy gondolja, hogy a papája kincseit rejti. A hirtelen támadt zűrzavarban a kislány azt hiszi, elszöktek a kincsek. Rézcsőrű madárral a kincsek nyomába ered, és csak Föld körüli utazása után érti csak meg, hogy papájának mi is jelenti a világ összes kincsét.