A “Názáreti Mária” filmbemutatója az Urániában

Az Etalon Film a Fatima - A  13. napon, A  fehér ruhás vándor, A mennyországot választom és a Teréz katolikus mozifilmek forgalmazását követően, 2014 márciusában ismét egy csodálatos új filmalkotással jelentkezik.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. március 05. Szaurella

Az Etalon Film a Fatima – A  13. napon, A  fehér ruhás vándor, A mennyországot választom és a Teréz katolikus mozifilmek forgalmazását követően, 2014 márciusában ismét egy csodálatos új filmalkotással jelentkezik.


 

A nemzetközi filmgyártásban a közelmúltban készült több, katolikus témájú új film közül a választás a 2012-ben készült olasz-német koprodukciós, Názáreti Mária című filmre esett.Az alkotás Mária életét tárja elénk,gyermekkorától egészen Jézus feltámadásáig. Az eredeti helyszínen játszódó, kitűnő karakterekkel gazdagított mű megtekintése hatalmas élményt nyújt a mozilátogatók számára.

XVI. Benedek pápa 2012. május 16-án, az Apostoli Palotában látta a filmet, majd köszönő szavakkal fejezte ki elismerését: „Nem egyszerű dolog egy anya életét bemutatni, s talán még nehezebb, ha Jézus, az emberré lett Isten Fiának édesanyjáról van szó.”

Asszonyok a középpontban

A film három asszonyról szól, akik életük soránteljesen eltérő döntéseket hoztak. Ők Mária, Heródiás, Salomé anyja és Mária Magdolna. A film középpontjában Názáreti Mária áll,  akinek életútját, teljes szenvedéstörténetét kíséri végig ez a gyönyörű alkotás. A film rendezője az a Giacomo Campiotti, aki többek között A szeretet gyógyít, valamint A mennyországot választom című kitűnő filmek alkotója. 

Ősbemutató: 2014. március 13-án, csütörtökön a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Csoportok részére kedvezményes jegyárak!