A nők beszélnek róla, a férfiak csinálják

A nők számos pénzügyi döntést hoznak naponta, mégis jóval kevésbé érzik magukat felkészültnek a pénzügyeket tekintve, mint a férfiak - közölte felmérésének eredményét a Budapest Bank az MTI-vel pénteken.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
pénz
2014. március 07. szabo.daniel

A nők számos pénzügyi döntést hoznak naponta, mégis jóval kevésbé érzik magukat felkészültnek a pénzügyeket tekintve, mint a férfiak – közölte felmérésének eredményét a Budapest Bank az MTI-vel pénteken.


A bank közleménye szerint nincsenek érdemi különbségek a pénzügyi termékek igénybe vételét illetően a két nem között. Ugyanakkor míg a nőknek csak egyharmada, addig a férfiaknak a fele érzi magát kellően tájékozottnak a gazdasági, pénzügyi kérdésekben. A nőkre sokkal inkább jellemző, hogy megbeszélik személyes pénzügyeiket másokkal: általában a partnerükkel, barátaikkal és családtagjaikkal.

A nők inkább a kisebb, mindennapi élethez kapcsolódó költségekről – például a napi bevásárlásokról vagy a gyerekekkel kapcsolatos kiadásokról – döntenek önállóan, míg autó vagy háztartási eszközök beszerzéséről gyakran egyedül döntenek a férfiak.

Miközben a megkérdezettek többsége nemtől függetlenül megfontolt, óvatos gazdálkodónak tartja magát, a nők egyharmada, a férfiaknak pedig egynegyede vallotta be, hogy hajlamos többet költeni, mint amennyit megengedhetne magának, és nem tudja beosztani a pénzét.