A nyár legmeglepőbb programjai gyerekkel

Unod a mindennapos játszóterezést és igazság szerint a strandot is? Íme, néhány ötlet, amivel feldobhatjátok és felejthetetlenné tehetitek a nyári szünetet utolsó két hetét.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. augusztus 16. Gyarmati Orsolya

Unod a mindennapos játszóterezést és igazság szerint a strandot is? Íme, néhány ötlet, amivel feldobhatjátok és felejthetetlenné tehetitek a nyári szünetet utolsó két hetét.


Mezítlábas park – Tabajd
Pici gyerekek számára a közvetlen érintés a legtermészetesebb megismerési mód – mindent meg is fognak, amit csak tudnak. Ha tehetik, legtöbbször a lábukat is bevonják a felfedezésbe, és mezítláb szaladgálnak lakásban, fűben, kavicsokon, a cipő sokáig csak nyűg számukra. Tabajdon végre szabad, sőt, ajánlott lábbeli nélkül sétálgatni! A Mezítlábas Park 21 különféle felületén lépdelve a kisgyerekek boldogan adják át magukat az új érzeteknek. 25-30 perc elteltével pedig már a kezdetben bátortalanabb felnőttek is tapasztalják a mezítlábazás örömeit. A cipőtlenség, túl azon, hogy jó móka, megdolgozza a talp izmait, javítja a testtartást, ráadásul az ötletes kialakítású sétaúton az egyensúlyozó képességünket is próbára tehetjük.
Info: mezitlabaspark.hu

Csillagnéző túra – Zselickisfalud
Különleges élményt nyújt a somogyi Csillagoségbolt Park. A világított utcákhoz, folyamatos fényhez, villogáshoz szokott szemünk számára nem mindennapi tapasztalás a korom sötétség, és feledhetetlen látvány a háborítatlan csillagos ég. Az egész világon csupán néhány helyet tartanak számon, ahol az alacsony fényszennyezésnek köszönhetően jól megfigyelhetők az égi jelenségek – a Zselici-Tájvédelmi Körzet e helyek közé tartozik. A Park nappali és éjszakai programokat is kínál, a planetárium és a távcsőkupola az érdeklődő gyerekeket egész biztosan lenyűgözi. Az esti sétákon későn fekvő babákkal is részt lehet venni, a holdvilágos nyári estéken, jó levegőn az elalvás is könnyebben megy.
Info: zselicicsillagpark.hu