A szülők harmada már nem olvas esti mesét gyerekének

A hagyományos esti mesék kifutóban vannak, miután egy tanulmány megállapította, hogy a megkérdezett szülők egyharmada sosem olvas mesét gyerekének - írja a Daily Mail. Mindössze a szülők 64 százaléka olvas hét év alatti gyermekének. A tanulmány kimutatta, hogy akik viszont olvasnak gyermeküknek, ők is mindössze hetente csak háromszor teszik azt.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. szeptember 16. bencze.aron

A hagyományos esti mesék kifutóban vannak, miután egy tanulmány megállapította, hogy a megkérdezett szülők egyharmada sosem olvas mesét gyerekének – írja a Daily Mail. Mindössze a szülők 64 százaléka olvas hét év alatti gyermekének. A tanulmány kimutatta, hogy akik viszont olvasnak gyermeküknek, ők is mindössze hetente csak háromszor teszik azt.


Egyre nő azoknak a gyerekeknek a száma, akiknek egyáltalán nincs mesekönyvük, ráadásul sok szülő küzd azzal, hogy nem tudja fenntartani gyermeke érdeklődését a könyvek iránt. A tanulmány megállapította, hogy a gyerekek közel fele szívesebben néz televíziót, vagy játszik akár játékokkal, akár számítógépen, mintsem könyvet tartson a kezében.

Ezen túl a szülők 13 százaléka az idő hiányát okolja azért, amiért nem olvas gyermekének, 9 százalékuk pedig okként a túlzott stresszt fogalmazta meg. Mindazonáltal a mostani szülők háromnegyedének gyermekkorában még rendszeresen olvastak az ő szüleik esti mesét.