A Terror Háza időutazásra hívja a látogatókat

A Terror Háza Múzeum időutazásra hívja a látogatókat, a tárlaton virtuális technológia alkalmazásával, egy szemüvegen át azt érezheti az ember, hogy körülötte zajlanak az '56-os események - mondta a múzeum programigazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
1956
2016. október 23. Csontos Dóra

A Terror Háza Múzeum időutazásra hívja a látogatókat, a tárlaton virtuális technológia alkalmazásával, egy szemüvegen át azt érezheti az ember, hogy körülötte zajlanak az ’56-os események – mondta a múzeum programigazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.


Tallai Gábor elmondta: Pálfi György filmrendező 12 jelenetet forgatott le az ’56-os hangulat, és élethelyzetek bemutatására. A múzeum programigazgatója szólt arról, hogy a kormány által létrehozott ’56-os emlékbizottság elnöke, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere azt kérte, olyan programokat szervezzenek, amelyek megszólítják, megérintik a fiatalokat.

Tallai Gábor kiemelte: Magyarországon ma már több mint hárommillió ember él, akinek semmilyen emléke nincs a diktatúráról, “ők a szabadság gyermekei”. Számukra el kell mesélni, mit jelent ’56, amikor egy egész nemzedék küzdött a szabadságért és a függetlenségért.

Az ünnepnapon délelőtt 10 órától este 6 óráig múzeumunk ingyenesen lesz látogatható.

Az október 23-i programokat ismertetve azt mondta: a “hatvanadik évforduló jó lehetőséget ad arra, hogy begyógyítsák azokat a sebeket, amelyeket az ötvenedik évforduló okozott”. A Kossuth téren díszünnepséget tartanak, ahol a műsor keretében lejátsszák Desmond Child emlékdalát is. Este 7 órakor kezdődik a Sportarénában a Szabadságkoncert, amelyen mások mellett Ákos, Vastag Csaba és a Beatrice lép fel – tette hozzá Tallai Gábor.