A tíz legzseniálisabb gyerek a világon

Vannak emberek, akik egészen fiatal koruktól átlagon felüli képességekkel rendelkeznek. már gyerekkorukban. Ők a csodagyerekek. Íme tíz ilyen gyermek a világ minden tájáról.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
csodagyerek
2014. január 11. Gyarmati Orsolya

Vannak emberek, akik egészen fiatal koruktól átlagon felüli képességekkel rendelkeznek. már gyerekkorukban. Ők a csodagyerekek. Íme tíz ilyen gyermek a világ minden tájáról.


Priyanshi Somani

A kislány hatévesen kezdett fejben számolni. Mire 11 éves lett, a legfiatalabb versenyzőként részt vett a Fejbenszámolás Világkupáján és meg is nyerte azt. Ő az egyetlen, aki mindig 100 százalékos eredményt teljesített összeadásban, szorzásban és gyökvonásban.


 

Elaina Smith

Elaina a legfiatalabb brit műsorvezető. Egyszer betelefonált egy rádiós műsorba, hogy tanácsot adjon egy, a párját éppen elhagyni készülő hölgynek. Az adás vezetőjét rabul ejtetette a kislány érett, felnőttes gondolkodásmódja és stílusa, így a csatorna ettől kezdve hetente egyszer saját betelefonálós műsort biztosított Elaina számára, aki 8 évesen felnőtteknek ad tanácsokat – nagy sikerrel.

Michael Kevin Kearney

Michael Négy hónaposan kezdett beszélni, hat hónaposan pedig így szólt gyerekorvosához: “Begyulladt a bal fülem.” A kisfiú tízhónaposan megtanult olvasni, 10 évesen diplomázott le, 17 évesen pedig már oktatott egy főiskolán.


 

Gregory R. Smith

14 hónapos korában Gregory könyveket olvasott, memorizált és mondott fel szóról szóra. 10 évesen vették fel az egyetemre. A gyerekek jogaiért és a világbékéért szónokolva beutazta a világot, s 12 évesen megkapta a Béke Nobel-díjat.


 

Saul Aaron Kripke

Kripke hat évesen saját magát tanítva sajátította el az óhéber nyelvet. Mire kilenc éves lett, Shakespeare minden művét elolvasta. Az általános iskola befejezése előtt már komplex matematikai problémákat oldott meg.


 

Aelita Andre

Aelita egy ausztrál absztrakt festőművész, akinek kétéves korában már kiállítása volt egy híres galériában. A kislány 9 hónaposan kezdett festeni, s művei, melyeken szürrealista stílusjegyeket véltek felfedezni a hozzáértők, pillanatok alatt a nagyközönség elé kerültek.


 

Cleopatra Stratan

Cleopátra egy énekes, aki dalonként 1000 eurót keres. Háromévesen már lemezt adtak ki a dalaival, s kétórás élő műsorokban szórakoztatta a közönséget.


 

Arfa Karim

A pakisztáni származású Arfa számítógép-zseni volt: 9 évesn már elnyerte a Microsoft profiknak járó díját, s még maga Bill Gates is meghívta a Microsoft amerikai főhadiszállására, Amerikába. Sajnos a kislány 16 évesen meghalt.


 

Akrit Jaswal

146-os IQ-jával Akrit a világ egyik legokosabb embere. Az indiai kisfiú azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy életmentő sebészeti beavatkozásokat végzett súlyosan sérült embereken – méghozzá sikerrel.


 

Kim Ung Yong

Őt tartják minden idők legzseniálisabb gyerekének. 1962-ben született Koreában. 210-es IQ-val rendelkezett. Négyévesen folyékonyan olvasott koreaiul, japánul, angolul és németül, és mindenféle nehézség nélkül oldott meg diferenciál- és integrálszámításokat. 3 és 6 éves kora között járt egyetemre, hétévesen pedig meghívták dolgozni a NASA-hoz.