A világ legdrágább esküvői

Pénz nem számít, mondjuk sokszor (bár nem gondoljuk komolyan). De vajon ennyire nem? A világ tíz legdrágább esküvőjét gyűjtöttük össze!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
celeb
2013. június 05. Gyarmati Orsolya

Pénz nem számít, mondjuk sokszor (bár nem gondoljuk komolyan). De vajon ennyire nem? A világ tíz legdrágább esküvőjét gyűjtöttük össze!


1. Anish Mittal és Amit Bhatia esküvője 60 millió dollárba került. A ceremóniára ezer embert hívtak meg. A vendégek 5000 üveg Château Mouton-Rothschild bort ittak és tíz kiló kaviárt fogyasztottak el.

2. William herceg és Katalin esküvője 34 millió dollárt kóstált. Kétezer vendég élvezhette az ifjú pár vendégszeretetét.

3. 2005 egyik legnagyobb eseménye Andrei Melnichenko orosz milliárdos és Aleksanda Nikolic topmodell egybekelése volt. A ceremónián olyan sztárok is részt vettek, mint Christina Aguilera, Whitney Houston, valamint Enrique és Julio Iglesias. Az ételért a világ egyik legnevesebb séfje, Alain Ducasse volt felelős. Az esküvő 30 millió dollárba került.
 

4. Kim Kardashian és Kris Humphries kosárlabdázó megúszta tízmillió dollárral. Az esküvői sátor kristályvázáktól roskadozott, és minden vendégnek kötelező volt a fekete vagy fehér öltözék.

5. Wayne Rooney, a Manchester United játékosa és Colleen McLoughlin egybekelése visszafogott és rövid volt, mégis nyolcmillió dollárba került. Kiemelendő azonban, hogy a vőlegény és a menyasszony megkérte a vendégeket, hogy a nászajándékokra szánt összeget ajánlják fel karitatív szervezeteknek.  

6. Chelsea Clinton, a korábbi amerikai elnök lánya és Marc Mezvinsky bankár beérték egy ötmillió dolláros esküvővel. A menyasszony Vera Wang-ruhában jelent meg, az étel pedig 750 ezer dollárba került.

7. Liza Minelli és David Gest producer esküvője inkább egy Grammy-díj átadásra hasonlított, annál is inkább, mivel a két tanú Elizabeth Taylor és Michael Jackson voltak. Csupán az esküvői torta 40 ezer dollárba került, az egész ceremónia pedig 3,5 millió dollárra rúgott. Kár volt érte, mivel a házasságot másfél év után felbontották.

8. Amikor Paul McCartney elvette Heather Millst,  sokan azt mondták, Heather csak a pénzéért ment hozzá az egykori Beatles-taghoz. Az egyik írországi kastélyban tartott esküvőt nem követte sikertörténet: hamarosan elváltak, Heather pedig férje vagyonának jelentős hányadára tartott igényt.

9. Elizabeth Hurley és Arun Nayar lagzija nyolc napon át tartott, 2,5 millió dollárért.  Először az egyik anglikán templomban házasodtak össze, ahol Elizabeth-et maga Elton John kísérte az oltárhoz, aztán megtartották a ceremóniát indiai hagyományok szerint is.

10. Tom Cruise és Katie Holmes kétmillió dolláros esküvőjén Jim Carrey, Jennifer Lopez és a Beckham család is jelen volt.