A világszép nádszálkisasszonytól a Puskin kuckóig – hétvégi programajánló

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. január 16. bencze.aron

 


Puskin Kuckó
(Budapest, Puskin mozi – január 4. – június 1.)

Januártól folytatódik a Puskin Kuckó egyre színesebb programsorozata! A szervezők idén is arra törekednek, hogy minél több művészeti ágat megismertessenek a kicsikkel. Ismét lesznek bábszínházi előadások, megjelennek a zenés-táncos műfajok, és a mozi varázsa is megérintheti őket. A programok után pedig várnak mindenkit a játszósarokban: kézműves
foglalkozással, arcfestéssel és sok-sok játékkal…

Szegény ördög
(Zalaegerszeg, Griff Bábszínház – január 15-17.)

Nagy a gondja Kámpecznek, a mesebeli szegény ördögnek: nincs pénze, nincs kenyere. Szerencsétlen fiacskái, Ámpecz és Bépecz sírnak az éhségtől, a felesége is folyton zsörtölődik vele. Mit tehet ebben a keserves helyzetben egy szegény ördög? Az előadást 4 éves kortól ajánljuk.

Sajttorta – alkotói pályázat
(Országos – beküldési határidő: január 31.)

A Gödöllői Királyi Kastély és herceg Egérváry Elemér felhívása, azon alkotni szerető óvodások és kisiskolások részére, akik jártak már a kastélyban és szeretnék megörökíteni valamely kedves emléküket, benyomásukat róla. A pályázaton rajzzal, festménnyel, verssel és fogalmazással lehet indulni, a nyertes műveket pedig megjelentetik a Sajttorta című könyvecskében!

Világszép nádszálkisasszony
(Budapest, Thália Színház – január 16., 19.)

A világ utolsó csücskében, a Szurokfekete tenger hetvenhetedik szigetén akkora a sötétség, hogy kardot lehet akasztani rá… Itt raboskodik a világ legszebb lánya, akit a Világot Járó Gonosz Boszorkány rabolt el. Világszépe folyton arról ábrándozik, hogy valaki majd megszabadítja, ám a vigasztalan, sötét napok egyre csak telnek. Aztán egy távoli királyságból végre elindul egy királyfi, hogy kiszabadítsa a nádba zárt szépséget és legyőzze a Gonoszt… Az előadást 5 éves kortól ajánljuk.

Eszter-lánc mesezenekar
(Budapest, Marczibányi Téri Művelődési Központ – január 18. szombat, 11:00)

A sűrű erdő ezernyi titkot, hangot és varázslatot rejt. Az Eszter-lánc mesezenekar mese-erdő közepébe hív minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet, ahol megelevenedik a történet a zene, bábok, és persze a gyerekek segítségével. A hangszerek mind a mese egy-egy szereplőjét ismertetik meg, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel…

Sző, fon – nem takács!
(Budapest, Iparművészeti Múzeum – január 18. szombat, 14:00)

Az Iparművészeti Múzeum családi napot szervez, ahol kicsik és nagyok izgalmas tárlatvezetéseken, műhelyfoglalkozásokon vehetnek részt! A programok során fény derül arra, mi mindent lehet textillé szőni, és mindenki elkészítheti saját tervezésű textiljét is! A gyerekek játékos tárlatvezetésen tanulmányozhatják a textiles mesék, szokatlan alapanyagok, tradicionális technikák világát.