Adventi programok a fővárosban

Az advent a várakozás időszaka. Szívünket-lelkünket ünneplőbe öltöztetve várjuk az év egyik legszebb ünnepét. Jó ezt az időszakot a meghitté varázsolni, és a rohanó mindennapokban megállni, együtt lenni egy kicsit nem csak otthon, hanem a városban is. Budapest idén is rengeteg remek programot kínál az ünnepre hangolódás idején. Ezekből szemezgettünk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
advent
2015. november 25. Gyarmati Orsolya

Az advent a várakozás időszaka. Szívünket-lelkünket ünneplőbe öltöztetve várjuk az év egyik legszebb ünnepét. Jó ezt az időszakot a meghitté varázsolni, és a rohanó mindennapokban megállni, együtt lenni egy kicsit nem csak otthon, hanem a városban is. Budapest idén is rengeteg remek programot kínál az ünnepre hangolódás idején. Ezekből szemezgettünk.


Csúszdázzunk a város közepén!

Ilyen még nem volt a főváros történetében: télen csúszdázhatunk a város közepén felállított hófánk pályán! A síelők körében ismert fogalom a hófánk csúszda, de a hazai kalandpark kedvelők is próbálhatták már számos helyen. A lényeg, hogy a csúszdázás szerelmesei egy fánk alakú gumival csúszhatnak le egy olyan pályán, ami nem hóból került kialakításra, hanemolyan műanyagból, mint a sípályák. Kicsik és nagyok egyaránt élvezhetik a csúszkálás izgalmas élményét akár egyénileg, akár és nagyobb társasággal is.

További információ ITT!

Nézzük meg a fénnyel festett Bazilikát!

November 29-én, advent első vasárnapján a Szent István téren is elkezdődik az ünnepi készülődés. Az újév kezdetéig minden este karácsonyi fények gyúlnak a Bazilika előtt. Ráadásul a megnyitó napjától az újév beköszöntéig Budapest leglátványosabb vizuális élményében lehet része a látogatóknak. A Bazilika homlokzatán életre keltett karácsonyi motívumok mellett az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat vásári forgataggal, korcsolyapályával, színes programokkal és jótékonysági akciókkal fűszerezi az ünnepi készülődést.

További információ ITT

Hangolódjunk a Palotanegyedben!

Tavaly már megrendezték az Advent a Palotanegyedben elnevezésű programsorozatot. A népszerű esemény idén is látogatható: a rendezvények és a kézműves vásár helyszíne a Baross utca Kálvin tértől Szabó Ervin térig terjedő szakasza. Nézővonzó elemként ebben az évben már egy pódium is kerül a vásári terület középső szakaszára, amely pénteki és szombati napokon zenei programokkal várja a látogatókat.

További információ ITT

Korcsolyázzunk Óbudán!

Immár hagyományosnak mondható adventi programjaival csalogatja Óbuda a kerületébe az ünnepre készülődőket. A koncertek és előadások mellett kézműves programok és állatsimogató várja az érdeklődőket. Iparművészek és népművészek kínálják portékájukat az adventi piacon, ahol mindenki tetszés szerint kutathat vásárfia után, és különleges karácsonyi ajándékokat találhat az egyedi tervezésű ruhák, ékszerek, táskák, szövött, nemez- és csipkecsodák, cserepek, hajas vesszőből készült rusztikus kosarak, fajátékok, kézműves termékek és gasztro különlegességek között. Amíg a szülők nézelődnek, kóstolgatnak, a gyermekeket egyedülálló élményt nyújtó műemlék körhinta várja.

További információ ITT

Családdal a Nemzetibe!

Igazi családi programot kínál a Nemzeti Színház advent idején. Színházi előadások, különféle koncertek és egyéb rendezvények várják a gyerekeket és a szülőket az ünnepre készülődés időszakában. Az épület földszinti előcsarnokában karácsonyi kézműves műhelyek, mézeskalács készítés, makettkivágó-hajtogatás, és gyermekkönyvek vására lesz a legkisebbek legnagyobb örömére.
További információ ITT!

Repüljünk a Diótörő mesevilágába!

Advent vasárnapjain az Opera is karácsonyi programmal várja a komolyzene szerelmeseit. Esténként előadás előtti kóruséneklés lesz az „A’capella” teraszon,  és rövid szabadtéri bábelőadásokat tart a Kolibri Színház. Kapható sok szép vásári ritkaság, jótékony célra forr a támogatói bor, helyben sült gesztenye illata varázsolja szívünkbe az ünnepi hangulatot. Több standon az Opera vezető művészei mérnek és értékesítenek, a helyszínen felállított hatalmas Diótörő-bábuval pedig bárki szelfizhet, ahogy a téli ruhába öltöztetett Szfinxekkel is. A Dalszínház utcai teraszon felállított hatalmas szánt, amely egyenesen A diótörő mesevilágába repít, szintén érdemes kipróbálni.

További információ ITT

Csodáljuk meg Európa legnagyobb adventi gyertyáit!

A Várkert Bazár idén első alkalommal és hagyományteremtő szándékkal rendezi saját adventi programsorozatát. Valamennyi korosztály számára tartogat különlegességeket az esemény, hiszen számos program várja a karácsonyi hangulat és készülődés jegyében az idelátogatókat. A kicsiknek kézműves foglalkozást, gyermekjátszót, táncházat, interaktív gyerekműsorokat szerveznek a rendezők. A délutáni és esti szórakoztatásról hazánk kiemelkedő művészei, társulatai gondoskodnak. Ráadásul egyedi látnivalóként itt csodálhatóak meg, a Hello Wood nemzetközi művészeti program által, erre az alkalomra készített, ünnepi gigantikus installációja, Európa legnagyobb adventi gyertyái.

További információ ITT

Egy csepp luxus karácsonyra

A Four Seasons Hotel Gresham Palace idén ismét saját karácsonyi vásárral készül a közelgő varázslatos ünnepekre, amelyet az épület szívében, a Zrínyi Passage-on állítanak fel. Már csak a dekoráció miatt érdemes idelátogatni, hiszen látványos díszekkel készülnek az enteriőr-stylistok, Diótörő tematikában. A vásárt a Zrínyi utca felől lehet megközelíteni, a standok magyar kulináris különlegességeket, helyi kézműves termékeket és nemzetközi márkák ünnepi kollekcióit kínálja a látogatóknak. Ráadásul a Gresham Palota minden hétvégén más-más téma köré épülő rendezvénysorozattal is várja az érdeklődőket az esti órákban.

További információ ITT!