Akik értünk is dolgoznak – 1%-os támogatásra javasolt szervezetek

Már csak pár nap van az adóbevallások leadásáig (idén május 21., pünkösd hétfő miatt). Ha még nem rendelkeztetek 1%-otokról egy szervezet számára, akkor érdemes körülnéznetek a következő oldalakon.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2013. május 13. bencze.aron

Már csak pár nap van az adóbevallások leadásáig (idén május 21., pünkösd hétfő miatt). Ha még nem rendelkeztetek 1%-otokról egy szervezet számára, akkor érdemes körülnéznetek a következő oldalakon.


Mi bármelyiküket szívesen ajánljuk, mert tevékenységük valóban támogatásra méltó! Ha az adóbevalláson már túl vagytok, vagy akkora a családi adókedvezmény, hogy nincs mit felajánlanotok, vagy … akkor is nézzétek meg ezt a felsorolást, mert a bemutatott szervezetekről jó tudni!

Némi tematikát vittünk a felsorolásba, ami segíti az eligazodást.

·         Házasság

·         Szülés, születés

·         Szoptatás, hordozás

·         Krízis helyzetek

·         Betegség, gyermekmentés

·         Segélyszervezetek

·         Családi napközi

·         Gyermekjogok

·         Média

·         Családháló pontjaink, akik 1%-ot is gyűjtenek

Az itt olvasható bemutatkozásokat a szervezetek maguk küldték számunkra.

Házasság

MÉCS Egyesület
A szervezet adószáma:
18266975-1-43

A MÉCS Egyesület célja a családok megerősítése, a keresztény család értékeinek felmutatása, házaspárokból álló közösségek építése, kétnapos lelki programok szervezése (házaspároknak, fiatal- és jegyespároknak, fiataloknak, élettársaknak, családoknak, papoknak, szerzeteseknek).A közhasznú MÉCS Egyesület 2009-ben alakult 22 alapító taggal, akik már a megelőző 13 évben is önkéntes kulcsemberei voltak a MÉCS Családközösségek által végzett szolgálatnak, amely két szálon fut. Egyrészt plébániai alapú házasközösségeket hoz létre és segíti működésüket, másrészt Gabriel Calvo spanyol pap kétnapos lelki programjait, a MÉCS Napokat szervezi rendszeresen, minden érdeklődő számára. A MÉCS Egyesület önkéntesei által 2012-ben szervezett 14 programon összesen 658 fő vett részt.

Honlap: www.mecsnapok.hu  www.mecs.org.hu

Párbeszéd és Kapcsolat Alapítvány
A szervezet adószáma:
18100978-1-41

A Párbeszéd és Kapcsolat Alapítvány a Családok Jézusban Közösséget támogatja. A közösség célja a házasságok és a családok megújulásának szolgálata, hogy azok minél inkább a lelki élet sejtjeivé váljanak. Ezt a házasságra való egyéni és csoportos felkészítéssel, valamint lelkigyakorlatok, előadások, házasés családos programok szervezésével támogatjuk. Évente 3-400 házaspár vesz részt a programjainkon.

Honlap: www.par-beszed.hu

Születés, szülés

Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom
(Végeken Egészséglélektani Alapítvány)
A szervezet adószáma:
19677581-1-42

Célunk, hogy megszülessenek a kívánt gyermekek. Kopp Mária által megkezdett munkát folytatjuk, támogatjuk a Népesedési Kerekasztal munkáját. Előadásokat szervezünk ahol párkapcsolati kérdésekről lehet neves előadóktól (Bagdy Emőke, Pál Feri atya) megtudni, hogy pl. mi akadályozza az elköteleződést, a családalapítást. (Család és Karrier előadás-sorozat). Szeretnénk segíteni a fiataloknak a társkeresésben, ezért elindítottuk a társkeresőprogramunkat, ahol olyan teaház alkalmakat szervezünk ahol 10 férfi és 10 nő beszélget moderátor segítségével. Támogatunk minden kezdeményezést, ami segíti a gyermekvállalást, támogatja a családokat; 2013 elején mind az öt parlamenti párt aláírta azt a Nyilatkozatot, amiben ezt megfogalmaztunk, – ezzel a pártpolitika fölé, nemzetpolitikai kérdéssé emeltük ezt a fontos kérdést.

Honlap: http://haromkiralyfi.hu/

Magyarországi Dúlák Egyesülete – MODULE
A szervezet adószáma:
18691676-1-42

Az Egyesület célja a dúlai tevékenységről történő tájékoztatás, a tevékenység támogatása és fejlesztése képzések szervezésével, s együttműködés mindazon szakmai és civil szervezetekkel, közösségekkel, akikkel hasonló célokért dolgozunk. Az Egyesület tagjai dúlák, olyan szülés körüli, tapasztalt asszonytársi segítők, akik a várandós és szülőnők, valamint családjuk számára érzelmi, fizikai és informatív segítséget nyújtanak a szülés előtti, alatti és a szülést követő időszakban. Az egyesület tagjai a kismama által választott helyszínen kísérik a szülést és nyújtanak segítséget a MODULE alapelveit megtartva.

Honlap: http://module.hu/

Perinatus Alapítvány
Adószámunk: 18197141-1-42

A Perinatus Alapítvány 2009 óta nyújt lélektani támogatást a magzati lét, a várandósság, a szülés-születés és a gyermekágy időszakában. A Perinatus Alapítvány célja, hogy a társadalom egészében tudatosuljon, hogy a fogantatástól számított első évnek egy életre szóló meghatározó jelentősége van. Ennek érdekében az alapítvány támogatja a születéssel és szüléssel összefüggő testi-lelki-szellemi egészséget. Ehhez egyéni és csoportos foglalkozásokkal, valamint ismeretterjesztéssel nyújt lehetőséget mindenkinek, aki érdeklődik saját születésének élménye iránt. Perinatus Alapítvány a születés testi-lelki egészségéért

Honlap: www.perinatus.hu

Társaság a Várandósság és Anyaság Megszenteléséért – TAVAM
A szervezet adószáma:
18119646-1-42

A TAVAM önszerveződő női körök, kismamaklubok és anyakörök hálózata, amely segíteni kíván minden olyan egyéni és társas kezdeményezést, ami a szülést-születést, az élet megkezdésének feltételeit egyre jobbá, természetesebbé teszi. Ezáltal a szülő-gyerek kapcsolat, a családi felelősségvállalás és a tudatosság erősödését szolgálja.

Honlap: http://tavam.hu/

Születésház Közhasznú Egyesület
A szervezet adószáma:
18242416-1-42

A Születésház Egyesület minden lehetséges eszközzel segíti a nőket, hogy a várandósság és a szülés idején is objektív tájékoztatáson alapuló, informált, kényszertől mentes, szabad döntést hozhassanak a testüket érintő kérdésekben, és döntésüket érvényre is juttassák. Kiemelt célunk, hogy a szülés bábaimodelljét, amely a nők és gyermekeik számára leginkább kedvező, a nőket leginkább támogató ellátási forma, hazánkban népszerűsítsük. Arra törekszünk, hogy a bábai modell teljes körű bevezetésével Magyarországon is minden nő számára elérhetővé váljon a személyre szabott, a gondozás folyamatosságát is biztosító bábai ellátás, amely legnagyobb eséllyel vezet biztonságos és elégedett szülésélményhez.

Honlap: http://www.szuleteshaz.hu/

Család-Vár Alapítvány
A szervezet adószáma:
18128541-1-41

Célunk a családok támogatása, a szülés-születés természetes támogatása, a korai kötődés megerősítése és a szülés körüli traumák feldolgozása. Már kisgyermekkortól átadjuk az ismereteket, amik majd felnőttkorban a gyermekek világrahozatalához erőt adnak és a kompetens szülővé válásban támogatást adnak. Semmelweis Mozgalom a szülészet újjászületéséért dolgozik, az Eszter-lánc Anyatejmisszióbanpedig szoptatásra felkészítést, tanácsadást és tejtestvér közvetítéssel segítjük a családokat.

Honlap: www.csaladvar.hu

Szoptatás, hordozás

A “Szoptatásért” Magyar Egyesület
A szervezet adószáma:
18077490-1-13

Egyesületünk, amelyet 1995-ben alapítottak, 2002 óta közhasznú szervezetként működik, ésMagyarországon a La Leche Ligamellett a legnagyobb múltra, legszélesebb körű szoptatástámogatásra visszatekintő civil szervezet. Tevékenységünk magja a szoptatással, laktációval, szoptatás segítésével kapcsolatos oktatás, információátadás egészségügyi szakembereknek és családoknak, szoptató nőknek. Európában elsőként a Semmelweis Egyetem szakmai partnereként laktációs szaktanácsadó szakirányú továbbképzést tartunk immár harmadik éve, elősegítve ezzel, hogy egységes, tudományos alapokon és gyakorlati tapasztalatokon nyugvó képzést biztosítsunk az egészségügyi szakembereknek. Egyesületünk működteti és frissíti a laktációval kapcsolatos egyetlen hazai adatbázist (www.szoptatasportal.hu), ahol a legfrissebb nemzetközi és hazai szakmai publikációk is nyomon követhetők. Ha szeretné, hogy az édesanyák továbbra is, és egyre szélesebb körűen hozzájuthassanak a boldog, sikeres szoptatást lehetővé tevő információkhoz és sokrétű segítséghez, kérjük, támogassa Egyesületünket adományaival vagy adója egy százalékával!

Honlap: www.szoptatasert.hu

La Leche Liga Magyarország Egyesület                                            
Adószám: 18048092-1-41

A La Leche Ligát azért alapították, hogy főképp személyes segítségnyújtással bátorí­tást és megfelelő információt adjon minden édesanyának, aki szoptatnikívánja gyerme­két. A Liga azt szeretné elérni, hogy hasznosan egészíthesse ki az orvosok és más egészségügyi dolgozók tevékenységét. Emellett egyedülállóan fontosnak tartja, hogy egyik anya a másikat tanítsa meg arra, miként érzékelje, milyen módon elégítse ki gyermeke szükségleteit. A LLL meggyőződése, hogy a szoptatás fontos fiziológiai és pszichológiai előnye mellett a legjobb mind a mamának, mind a babának, egyben a szoros szülő-gyermek kapcsolat kialakításának ideális módja. A LLL non-profit szervezet, a baba-mama csoportok vezetésével és a telefonos vagy e-mailes segítségnyújtással járó munkát mi, önkéntesek ingyen végezzük.

Honlap: www.lll.hu

Ölelés Babahordozó Egyesület/Ölelés Babahordozó Szakmai és Érdekvédelmi Egyesület
A szervezet adószáma:
18023563-1-13

Az Ölelés Babahordozó Egyesület, röviden Ölbebaba az első olyan hazai, független, nonprofit szervezet, melynek fókuszában a babahordozás, ill. ahhoz kapcsolódóan a kötődő nevelés és válaszkész gondoskodás áll. Legfontosabb célunk a babahordozás népszerűsítése, hogy minél több család megismerje, és magáévá tegye a gondoskodásnak ezt a természetes, testi-lelki biztonságot nyújtó, praktikus módját. Emellett szeretnénk szakszerű információkat átadni a hordozás lelki és biológiai aspektusairól, a helyes hordozási technikákról és az optimális hordozóeszközökről, valamint szeretnénk eloszlatni a babahordozással és a válaszkész gondoskodással kapcsolatos tévhiteket. Céljaink elérése érdekében honlapot működtetünk online tanácsadással, tudományosan megalapozott szakcikkeket írunk, kiadványokat szerkesztünk, programokat szervezünk ill. ellátogatunk mások által szervezett családi programokra, kapcsolatot tartunk rokon szervezetekkel és a médiával.

Honlap: www.olbebaba.hu

Krízis helyzetek

Együtt az Életért Közhasznú Egyesület
A szervezet adószáma:
18131512-1-41

Az Együtt az Életért Közhasznú Egyesület célja, hogy segítsen a kilátástalan helyzetbe került kismamáknak gyermekük megtartásában és felnevelésében. Az abortuszon gondolkodó nőket és családjaikat segítjük valós alternatívákkal, hogy igent mondjanak a megfogant életre. Lelki tanácsadás mellett anyaotthoni kapcsolatfelvétellel, babakelengye gyűjtésével és nyílt örökbefogadások előkészítésével segédkezünk. Az örökbefogadásokkal foglalkozó csoportunk az örökbefogadó szülőknek és családoknak is rendszeresen szervez programokat. Egyesületünk koordinálja az Egy közülünkEurópai Polgári Kezdeményezést Magyarországon, melyen keresztül szeretnénk elérni, hogy az Európai Unióban ismerjék el a fogantatással kezdődő emberi életet.

Segélyvonal: 06 30 598 0 198

Honlap: www.egyuttazeletert.hu

Fészek Gyermekvédő Egyesület
A szervezet adószáma
:18663664-1-13

Fészek Gyermekvédő Egyesület 20 éveteljes szívvel gondoskodik a hozzá kerülő, krízishelyzetben lévő, elhanyagolt, bántalmazott gyermekekről. Egyesületünkben több száz gyermekről gondoskodunk, akiknek rövidebb-hosszabb időre el kellett hagyniuk a saját családi fészküket. Ebben a nehéz élethelyzetben biztosítanak számukra a Nevelőszülői családjaink személyre szóló figyelmet, szeretetet és gondoskodást. Gyermekek Átmeneti Otthonát működtetünk, ahová különböző okok miatt (bántalmazás, családi problémák, hajléktalanság, stb.) krízisbe került gyermekek 0-18 éves korig kerülhetnek. Nevelőszülői képzésünk saját programmal és trénerekkel folyik. Fontosnak tartjuk a leendő nevelőszülők szakszerű kiválasztását és felkészítését.

Honlap:www.feszekegyesulet.hu

Otthon Segítünk Alapítvány
A szervezet adószáma: 18468414-1-06

Az OSA 12. éve tölti be 250 önkéntessel egy hagyományos értelemben vett nagycsalád támogató szerepét, olyan családok számára, ahol
– iskoláskor alatti gyermeket nevelnek
– rokonaik nem tudnak segíteni
– erejüket meghaladja a gyermekneveléssel járó nehézség.
Szervezetünk nekik kínál szülői tapasztalattal rendelkező gyakorlati segítséget, preventív módon, ingyenesen.
Honlap: www.otthonsegitunk.hu

Minden gyerek lakjon jól Alapítvány
A szervezet adószáma
: 18019539-1-41

A szervezet céljai és tevékenység : hátrányos helyzetű családok részére megfelelő, egészséges élelmiszer biztosítása, „mini háztáji” biztosításával a családok fenntarthassák és javíthassák a megélhetésüket.

Honlap: www.mindengyereklakjonjol.hu

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány
Adószáma:
18058118-1-43

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány elsődleges feladata a gyerekek és fiatalok meghallgatása, a bajba jutott gyerekek segítése. Az alapítvány minden munkatársa azon dolgozik, hogy az ENSZ definíciója szerinti gyermeki jogok megvalósuljanak Magyarországon. Annak érdekében, hogy hazánkban a gyerekek európai normáknak megfelelő színvonalon juthassanak segítséghez, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány Európában az elsők között vezette be a 116-111 és a 116-000 harmonizált európai hívószámokat. A 116-111 ingyenesen és akár névtelenül hívható Lelkisegély-vonal mellett a 116-000 Eltűnt Gyerekek Vonala fogadja a bajba jutott, csellengő, segítségre vagy felelős beszélgetésre vágyó gyerekek és fiatalok hívásait. A telefonos segítségnyújtáson túl a gyerekek chaten vagy e-mailen keresztül is fordulhatnak az alapítvány munkatársaihoz.

Ingyenesen, a nap 24 órájában, az egész országból anonim módon hívható segélyvonalak:

116-111 Lelkisegély-vonal, 116-000 Eltűnt Gyerekek Vonala

Honlap: www.kek-vonal.hu

Betegség, gyermekmentés

Őrzők Közhasznú Alapítvány a Tűzoltó utcai Daganatos és Leukémiás Gyermekekért
Alapítvány adószáma
: 19017808-1-43

Az Alapítvány már több mint 20 éve a Tűzoltó utcai II. számú Gyermekklinika támogatásérttevékenykedik. Működésének fő területei a gyermekek megfelelő gyógyítási körülményeinek kialakítása és fenntartása, a legmodernebb kezelési és diagnosztikai eljárások biztosítása, szakszemélyzet folyamatos magas színvonalú képzése és a gyermekek hatékony rehabilitációjának elősegítése.

Adhat Vonal: 13600-36

Honlap: www.orzokalapitvany.orgmwww.facebook.com/orzok

Magyar Gyermekmentő Alapítvány
Adószám
:  18116533-1-42

Gyermek mentőorvosi autók üzemeltetése, ingyenes elsősegélynyújtó képzésekországszerte. Eddig több, mint 10 000 gyermeket láttak el.

Honlap:www.mgya.org

ADHD-Magyarország Alapítvány
A szervezet adószáma
18717103-1-41

„Ha az ADHD-t idejében felismerik, diagnosztizálják és megfelelő terápiában, kezelésben részesítik az ADHD-és gyereket, akkor jobb oktatást kaphatnak, ami a munkahelyi elhelyezkedésüket is segíti, jobbak lehetnek a családi és egyéni kapcsolataik is. Ez egy olyan betegség, ami több invesztálást igényel, a tanároknak, pszichológusoknak, kriminalistáknak összefogva kell a társadalom szemét felnyitni és több figyelmet az ADHD-ra irányítani és annak komolyabb támogatására felhívni a figyelmet.” Ernyőszervezetként működünk, adatbázist gyűjtünk a családok hathatósabb megsegítésére, ingyenes telefonos, jogi, valamint mediátor segítségével próbáljuk megoldani a konfliktusokat. Évente rendezünk szakmai és családi napokat, nyári táborokat.

Honlap: www.adhd-magyarorszag.com

“Szemem Fénye” – A beteg Gyermekekért Alapítvány
A szervezet adószáma
: 18321407-2-02

A Szemem Fénye Alapítvány ingyenes gyermekbeteg-szállítással és hazánk első gyermekhospiceházának a Dóri Ház működtetésével foglalkozik. Gyermekbeteg-szállító szolgálatunk térítésmentes szállítást biztosít a beteg gyermekeknek kórházakba, onkológiai központokba illetve onnan otthonukba. A Dóri Ház a súlyos beteg gyermekek és családjaik mindennapjait teszi könnyebbé, biztosítja számukra a lehető legjobb életminőséget.

Honlap: www.szememfenye.hu

PCOS Szívügy Alapítvány
A szervezet adószáma:  18127076-1-41

A policisztás ovárium szindróma (PCOS) egy igen elterjedt endokrin betegség, amely Magyarországon minden tízedik nőt érinti. Bár a PCOS az egyik leggyakoribb női meddőségiok, az állapot korai diagnózisa és komplex kezelése nem csak a teherbeesés esélyeinek javítása szempontjából lényeges, hanem a betegség késői szövődményeként kialakuló cukorbetegség, szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint rákos megbetegedések megelőzése miatt is fontos. Alapítványunk célja, hogy ezt a betegséget és a modern kezelési lehetőségeket megismertesse az érdeklődő szakemberekkel és az érintettekkel.

Honlap: www.pcos.hu

Gézengúz Alapítvány a Születési Károsultakért
A szervezet adószáma:
19650823-1-41

A GézengúzAlapítványt dr. Schultheisz 1990-ben a koraszülött és veszélyeztetett fejlődésmenetű csecsemők és kisgyermekek preventív egészségügyi ellátásának, habilitációjának és rehabilitációjának érdekében hozta létre. Az Alapítvány példaértékű ellátási modelljében magas szintű komplex egészségügyi és pedagógiai programot ötvöz, kidolgozta a Neurohidroterápia és a Huple® mozgásvizsgáló és fejlesztő terápiás programokat. 2012-ben 2118 család kereste ellátását öt központban Óbudán, Budakalászon, Budafokon, Salgótarjánban és Győrött 0-7 éves korig.

Az Alapítvány célja, hogy összetett segítséget nyújtson Magyarországon és a határon túl élő érintett gyermeket nevelő családoknak egészségügyi, pedagógiai, pszichológiai és szociális területen.

Honlaphttp://gezenguz.hu/

Segélyszervezetek

Ökumenikus Segélyszervezet
A szervezet adószáma:
19662927-1-43

Az Ökumenikus Segélyszervezet hazánk egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert segélyszervezete. 1991 óta nyújt segítséget nélkülöző gyermekeknek és családoknak, fedélnélkülieknek, természeti csapások károsultjainak, munkanélkülieknek. Célja, hogy ne csupán menedéket és átmeneti enyhülést nyújtson a nélkülözőknek, hanem országos intézményhálózatával és innovatív programjaival valódi esélyt is kínáljon a felzárkózásra. A szervezet kiemelten fontosnak tartja az átlátható segítségnyújtást: teljes működését a KPMG legszigorúbb nemzetközi sztenderdek szerinti könyvvizsgálatának veti alá. Így a felajánlott 1%-ból az Ökumenikus Segélyszervezetnek köszönhetően valódi segítség lesz.

Honlap: segelyszervezet.hu

Karitászt Támogató Alapítvány
Adószám
: 19666275-1-43

A Katolikus Karitász több mint 80 éve végzi tevékenységét országszerte a rászorulók megsegítéséért. Szervezetünk a kezdetek óta kiemelt figyelmet fordít a kisgyermekes családok, az egyedülállók, az idősek és betegek valamint a szociális, egészségügyi vagy egyéb okból hátrányos helyzetben élők megsegítésére. Az elmúlt évben országszerte több mint 3000 családnak nyújtottunk krízis támogatást közüzemi hátralékuk rendezéséhez. Ősszel 1500 diák családjának iskolakezdési támogatást adtunk összesen 15 millió forint értékben. Az EU Élelmiszer-segélyprogram keretében 2000 tonna tartósélelmiszert tudtunk szétosztani több mint 200 ezer család számára. Karácsony közeledtével 1000 családnak adtunk fenyőfát, szaloncukrot és élelmiszereket, az ünnepi asztalhoz, valamint ajándékcsomagokat több ezer gyermeknek. Az Országos Központ szervezésében tavaly 19 megyében, 850 családnak mintegy 18 millió forint értékben osztottunk tűzifát.

Honlap: www.karitasz.hu

Családi napközi

Csodacsalád Egyesület
A szervezet adószáma:
19550352-1-03

A Csodacsalád Egyesület 2007 óta családi napközi hálózatotműködtet. 2009 óta FAT akkreditált képzés keretében családi napközi vezető képzéseket és továbbképzéseket tart – 160 tanfolyam 1600 hallgatója választott bennünket. Célunk, hogy a munkáltatók bevonásával javítsuk a családok hozzáférhetőségét ehhez a rugalmas, professzionális kisgyermek-ellátási formához!

Honlap: www.csodacsalad.hu, www.cegescsana.hu

Gyermekjogok

Család, Gyermek, Ifjúság Kiemelkedően Közhasznú Egyesület

A szervezet adószáma: 18067752-2-42

Az egyesületben folyó munka célja a korszerű, széles értelemben vett család-, gyermek- és ifjúságpolitika támogatása a jólét, védelem, az emberi és gyermeki jogokérvényesülésének segítésével, ezzel összefüggésben a társadalmi kirekesztés és szegénység megelőzésével, kezelésével, csökkentésével. Az egyesület fontosnak tartja továbbá a nők és férfiak esélyegyenlőségével, a gyerekek és felnőttek bántalmazásának megelőzésével és kezelésével összefüggő feladatokat, valamint a családi, intézményi, közösségi konfliktusok megoldásának holisztikus megközelítésű bemutatását, kutatását és oktatását. E cél érdekében húsz éven keresztül megjelentette a “Család, gyermek, ifjúság” című folyóiratot, 2011-től pedig elektronikus formában adja közre a gyermekeket, fiatalokat, családokat érintő hazai és nemzetközi információkat, jó gyakorlatokat, kutatási eredményeket a honlapon. A célokat felölelő kérdésköröket tárgyaló könyvek, oktatófilmek készítése és kiadása, előadások, képzések és továbbképzések, valamint vitafórumok és konferenciák szervezése is az ismeretek bővítését, a tájékozottság növelését szolgálja. A magyarországi tevékenység mellett, illetve ahhoz kapcsolódóan az egyesület nemzetközi, elsősorban Európai Uniós kutatás, képzés és humanitárius segítségnyújtás keretében a fenti célokkal megegyező tevékenységet folytat.

Honlap: www.csagyi.hu

Média

Média a Családért Alapítvány

Adószám: 18260993-1-43

A Családbarát Médiáért-díj évek óta rangos elismerése  azoknak az újságíróknak és szerkesztőknek, akik a nyomtatott, az elektronikus vagy online sajtóban következetesen kiállnak a családi élet értékei mellett. A díjat a Képmás Családmagazin szerkesztősége hívta életre 2007-ben, és a Média a Családért Alapítvány osztja ki.

Az év 10 jelöltjébőla zsűri döntése alapján választjuk majd ki a Családbarát Médiáért-díjelnyerőjét, aki 500 000 forint pénzjutalmat kap, az olvasói szavazás eredményeként pedig valaki a tíz jelölt közül közönségdíjat kap, amelyet Schäffer Erzsébet ad át.

A hónap jelöltjeiről a Képmás magazinban interjút olvashatnak.

A zsűri a Családbarát Médiáért-díjat 2007 óta havi rendszerességgel ítéli oda az arra érdemes újságcikk, televízió- vagy rádióműsor, illetve internetes írás szerzőjének.  A díjazottak száma mára meghaladja az 50 főt.

Honlap: www.mediaacsaladert.hu

Családháló.pontok,

SZÉNA Egyesület a Családokért
A szervezet adószáma:
1 8484944-1-07

Célunk:A jövő generációjáért érzett felelősség erősítése környezetünkben és a társadalomban. A kiegyensúlyozott, egészséges család értékeinek felmutatása a társadalom felé. A családok egymást ismerő, segítő közösséggé szervezése. Részletesebben lásd cikkükben: http://csaladhalo.hu/cikk/hatter/csalad-egeszseg-es-biztonsag-forrasa

Honlap: www.szena.hu

Bódva-völgyi Közéleti Roma Nők Egyesülete
A szervezet adószáma:
18449826-1-05

A szervezet célja: A Bódva-völgyi hátrányos helyzetűek jogainak és társadalmi érdekeinek képviselete, sikeres közéleti szerepvállalásuk elősegítése.

A szervezet tevékenysége: gyermek- és ifjúságvédelem, gyermek-és ifjúsági érdekképviselet; hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés,kulturális tevékenység.

Honlap: www.romanok-edeleny.hu