Állatkertek és vadasparkok best ofjai: ide menjetek!

Ahogy egyre jobb idő lesz, és egyre stabilabban lehet már szabadtérre tervezni a családi kimozdulásokat, úgy kúszhatnak be a spektrumunkba a “természetes” helyszínek, amik azért elég közeliek ahhoz, hogy még a városi ember is megengedhesse magának. Az állatkertek és vadasparkok kínálata felnőtteknek és fiataloknak egyaránt igényes, jó, és egészséges időtöltést jelent. Lássuk a legnépszerűbb célpontokat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
best of
2012. június 06. szabo.daniel

Ahogy egyre jobb idő lesz, és egyre stabilabban lehet már szabadtérre tervezni a családi kimozdulásokat, úgy kúszhatnak be a spektrumunkba a “természetes” helyszínek, amik azért elég közeliek ahhoz, hogy még a városi ember is megengedhesse magának. Az állatkertek és vadasparkok kínálata felnőtteknek és fiataloknak egyaránt igényes, jó, és egészséges időtöltést jelent. Lássuk a legnépszerűbb célpontokat.


Fővárosi Állat és Növénykert

A folyamatosan újítgatott, fővárosiak által egyszerűen csak állatkertnek nevezett intézmény meglátogatása sok szempontból ajánlott. Egész napokat is el lehet tölteni unatkozás nélkül. Az állatok és növények önmagukban is látványosak, de a jó állapotú kifutók és a fantáziadús egyéb terek (pl. a Lemúr lamúr nevű “lemúr-részleg”) közül minden korosztály találhat magának valót. Külön figyelemre méltó az állatkerten belüli játszótér. Bár van belső étterem és büfék is akadnak, egész napnál érdemes inkább külön szendvicsekkel is készülni (költséghatékonyság miatt).

Belépők: felnőtt/ 2400,Ft, gyermek/ 1700,- Ft de vannak egyéb (pl. családi) kedvezményes lehetőségek is.

Budakeszi Vadaspark

A Pilisi Parkerdő alapított vadaspark dicséretesen interaktív és folyamatosan frissülő honlappal rendelkezik, már csak ezért is érdemes rákattintatni. Emellett fontos érv, hogy a fővárostól néhány percnyire van csak, vannak fantasztikus sétaútvonalak, kilátó, ehhez párosuló panoráma a hegyekről. Az utat szegélyező karámok (tehát nem ketrecek) lakói a völgy és Magyarország jellemző fajai, oroszlán tehát nem lesz, de legalább rácsokat sem kell néznünk. A csatlakozó területeken játszótér, sportolásra alkalmas füves terep is van.

Belépők: felnőtt/ 1100,- Ft; diák 750,- Ft (gyermek 14 éves korig 600,- Ft); plusz szintén vannak családi kedvezményes lehetőségek.

Nyíregyházi állatpark

Vagyis Sóstó ZOO! Az ország keleti csücskében található állatpark (ami hazánk egyébként legnagyobb állatkertje) minden aspektusában méltó társa a Fővárosi Állat- és Növénykertnek. A folyamatos fejlesztéseknek és a valóban különleges fajoknak köszönhetően (mint pl. a fehér tigris) igazán ütős családi napot lehet csapni nem is olyan drágán. A ZOO különlegességei közül mindenképpen kiemelendő az ócenárium, mely egy óceáni és esőerdei élővilágot bemutató, 4000 négyzetméteren elterülő terepegység. Ha a Tropicarium tetszett, ezt is imádni fogod!

Belépők: felnőtt/ 2600,-Ft; gyerek/ 1800 Ft,- további kedvezmények a honlapon.

Afrika múzeum

Nem kell messzire menni Afrikáért, elég Balatonedericsig. A Dr. Nagy Endre vadászmester gyűjtésén és zsákmányain alapuló különleges tárlat kitömött állatokon, trófeákon és egy kedves, kisebb állatkerten keresztül tárja a látogatók elé a varázslatos Afrikát. A vendéglátók minden esetben kedvesek voltak, és ha a “múzeum” nem is egy egész napos program, de átutazóban érdemes megállni!

Belépő: felnőtt/ 1400,- Ft; gyerek/ 800,- Ft, nyugdíjas/ 1000,- Ft

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Érdemes erre is kirándulni egy ízben. Az állatkert eredetileg vadaspark volt, még maga Nagy Lajos király alapította a XIV. században. Jellegét megőrizve a létesítmény hasonló egy egzotikus állatokkal megspékelt honos vadasparkhoz, így a látogatók élménydús sétával számoljanak, gyönyörű környezetben (erre is garancia, hogy amúgy a Bükki Nemzeti Parkkal szomszédos területről van szó)..

Belépő: felnőtt/ 1200,- Ft; gyermek/ 900,- Ft

Abonyi Vadaspark

A magántulajdonban lévő vadaspark és állatkert különlegessége többek között abban rejlik, hogy az állatokat valóban ér (sőt ajánlott) testközelbe engedni, a simogatás megengedett. A park területén belül lehetőség van emellett kedvezményes melegétkezésre, sportolásra, játszóterezésre, sütögetésre is, és amúgy minden opció, amely egy sztenderd állatkertben él, itt is lehetséges (ZOO csemegés etetés, örökbefogadás, stb.).

Belépő: felnőtt/ 1200,- Ft; gyerek/ 950,- Ft; további kedvezmények a honlapon.