“Anya, ha nagy leszek felrobbantom magam” – iskola, ahol a gyerekeket gyilkolásra tanítják

A Vice News tudósítója, Mayden Dairieh dokumentumfilmet készített egy olyan iskoláról Szíriában, ahol a gyermekeket arra tanítják hogyan kell gyilkolni. A napi "tanítás" testedzésből és a Korán tanulmányozásából áll, illetve gyilkolási módszerekből áll.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
báli
2015. november 20. Csontos Dóra

A Vice News tudósítója, Mayden Dairieh dokumentumfilmet készített egy olyan iskoláról Szíriában, ahol a gyermekeket arra tanítják hogyan kell gyilkolni. A napi “tanítás” testedzésből és a Korán tanulmányozásából áll, illetve gyilkolási módszerekből áll.


Sajnos ezek a gyermekek már kiskoruktól fogva azt tanulják, hogy ölni helyes ha valami nem elfogadott számukra. Dairieh az Al Kaida egyik csoportjáról forgatott, akik büszkén vállalták, hogy miként képzik a jövő katonáit. A videó egyedülálló módon bepillantást enged a rettegett közel-keleti terroralakulat mindennapjaiba.

Az ideológiai nevelés kulcsfontosságú a szervezet életében, Allah tanai és a Jihad mindenek felett való, amit mindennap alaposan tanulmányoznak a gyerekek. Valószínűleg éppen ezért fordulhat elő, hogy a csapat legfiatalabb tagja mosolyogva beszél arról, hogy ha nagy lesz, öngyilkos merénylő szeretne lenni.

Figyelem! A videó sokak számára felkavaró lehet, csak erősidegzetűek nézzék meg.

(via)