Anyja szerint csoda történt a félszívű csecsemővel

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
csoda
2013. augusztus 27. bencze.aron

Még meg sem született, de már csak 50 százalék esélye volt a túlélésre. Egy naposan nyitott szívműtétet hajtottak rajta végre, aztán szívrohamot kapott. Most pedig mindenki a csodájára jár, mert él és virul. Anyja azt is tudja, miért – olvasható a Borsban.


A tucatnyi szörnyűséget átvészelt csecsemő és szülei élete akkor változott meg, amikor anyja elvitte uszodába.

“Már az első alkalommal úgy tűnt, hogy a víz rengeteget javított az állapotán. Nem vagyok orvos, de hiszem, hogy ez segített neki felépülni. Azóta minden héten megyünk” – mesélte a Daily Mirrornak a 26 éves anya.

Amikor szalad, még kifullad, de a vízben olyan gyakorlatokat csinálmak vele, amiknek köszönhetően erősebbé válik a szíve. Anyja szerint a kardiológusok egyszerűen fel sem tudják fogni, hogy lehet ilyen jó állapotban a kicsi. Anyja 20 hónapos terhes volt, amikor közölték vele és férjével, fiuknak hypoplasztikus balkamrai szindrómája van, ami miatt szívének bal kamrája nem fejlődik megfelelően.

Azt kérték tőlük, döntsék el, hogy így is vállalják-e a gyermeket. Erre ők egyértelműen igent mondtak, pedig az orvosok 50 százalék esélyt adtak a túlélésre. Első szívműtétje egy napos korában volt, nem sokkal később viszont infarktust kapott, megállt a szíve. Az orvosok nem gondolták, hogy Charlie ezek után még valaha felébred, de ez is megtörtént. Charlie most 17 hónapos, ugyanúgy fél szíve van, de csodával határos módon jól érzi magát. Járkál, beszél, körbe-körbe szaladgál és természetesen úszik.

A kisfiúról itt találhattok képeket.