Anyu, lennél a szülésznőm?

Van egy család, ahol valahányszor szülésre kerül a sor, a három felnőtt lány sosem a szülésznőt hívja: elég, ha szólnak saját édesanyjuknak: Jude Beard eddig nyolc unokája világrajövetelénél segédkezett.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. június 03. Gyarmati Orsolya

Van egy család, ahol valahányszor szülésre kerül a sor, a három felnőtt lány sosem a szülésznőt hívja: elég, ha szólnak saját édesanyjuknak: Jude Beard eddig nyolc unokája világrajövetelénél segédkezett.


Vannak olyan nők, akik nagyon örülnek neki, ha jelen van az édesanyjuk a szülésüknél, és olyanok is, akik rosszabbat el sem tudnának képzelni. Jude három lánya azonban mindenképpen ragaszkodott hozzá, hogy az anyukájuk ott legyen, amikor megszületnek a gyerekeik, így azonban a szülések még különlegesebbek voltak: a 49 éves Jude hat unokájánál szülésznőként működött közre, kettőnél pedig segítő családtagként, mivel két baba császármetszéssel jött a világra.

“Nagyon fontos, hogy egy szülő nő bízzon a szülésznőben, és sokszor megkönnyíti a dolgokat, ha a szülésnél az édesanyja is jelen van. Nagyon szerencsés vagyok, hogy én mindkét szerepet betölthettem a lányaim életében”, mondja Jude.

Jude ikerlányainak Amy-nek és Lisának összesen hat kisgyermeke van. Lisa volt az első, aki megkérte édesanyját, hogy legyen jelen második gyereke, Emily születésénél. Első fia, Jac császárral jött a világra, és Lisa nem gondolta, hogy Emilyt természetes úton szülhetné meg. Szerencsére minden rendben ment, Jude pedig szülésznőként és anyaként egyaránt támogatta lányát.

Amikor néhány évvel később Amy lett várandós, ő is megkérte Jude-ot, hogy segítsen Max világra jövetelénél. Azóta Jude szülésznőként (is) részt vett Lisa két fia, Charlie és Billy, valamint Amy fia,  Alex és lánya, Annie születésénél. Jude harmadik lányának, Leigh-nek a fia, Oliver császármetszéssel született, így nála Jude nem szülésznőként, hanem anyaként és szüléssegítőként volt jelen.

Úgy tűnik, a legkisebb unoka, Annie megszületésével lezárult egy korszak: Jude lányai nem terveznek több babát, így a büszke nagymama ezentúl kizárólag más nők babáinak születésénél fog segédkezni.