Apa vezette le a szülést a nappaliban

Apás szülést terveztek, de azt legmerészebb álmaikban sem gondolták volna Blanka szülei, hogy a kislány édesapja nem csak nézi, hanem le is vezeti majd a szülést. A csöppség hétfő éjjel írta át a szülők tervét, és rekordgyorsasággal megérkezett – a család veresegyházi otthonának nappalijában - olvasható a Blikkben.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szülés
2014. január 30. bencze.aron

Apás szülést terveztek, de azt legmerészebb álmaikban sem gondolták volna Blanka szülei, hogy a kislány édesapja nem csak nézi, hanem le is vezeti majd a szülést. A csöppség hétfő éjjel írta át a szülők tervét, és rekordgyorsasággal megérkezett – a család veresegyházi otthonának nappalijában – olvasható a Blikkben.


– Az ajtóból fordultunk vissza. Már csak a kabátomat kellett volna felvennem, de Blanka ezt már nem várta meg – mesélte a Blikknek könnybe lábadt szemmel a háromnapos csöppség büszke édesanyja, Petra (34). – Olyan erős fájásaim voltak, hogy a férjembe kapaszkodva próbáltam talpon maradni.

Ekkor toppant be a nagymama is, aki Blanka ötéves bátyjára vigyázott volna. Ám a sors neki is más feladatot szánt aznap este. Petra anyósa azonnal tárcsázta a 104-et, hogy segítséget kérjen. Miközben a vonal túlsó végén Györke Gabriella (28) mentésirányító instruálta a nagymamát, a vajúdó anyuka az előszobából a nappaliba küzdötte magát.

– Ösztönösen cselekedtem: az előszobában csempe van, és féltem, ha Blanka valahogy kicsúszik, megsérül. Aztán attól rettegtem, hogy nem kap levegőt – folytatta az anyuka, akit férje folyamatosan biztatott. (…) – Éreztem, hogy mozog, és tudtam, már nem történhet baj. Amikor pedig a mellkasomon szuszogott, teljesen megnyugodtam – folytatta az édesanya, aki szerdán már boldogan tologatta kislányát a kórház folyosóján. – Nagy baba lett: 3950 gramm, 57 centi, és rendkívül türelmetlen – mosolygott Petra, aki azt tervezi, megkeresi a mentésirányítót.