Asszonyi bölcseletek

A házastársi örömök előtt álló barátnőim között akadt, aki megkérdezte, szerintem mik a jó házasság ismérvei. Felidéztem a mi esküvőnk előestéjét, amit saját és leendő rokonságom női tagjainak körében töltöttem a „lányos házban”, ahol a másnapi virágdekorációk készítése közben a bölcs és edzett asszonyok mindegyike ellátott egy-egy jó tanáccsal.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
tipp
2015. március 09. Paulik András

A házastársi örömök előtt álló barátnőim között akadt, aki megkérdezte, szerintem mik a jó házasság ismérvei. Felidéztem a mi esküvőnk előestéjét, amit saját és leendő rokonságom női tagjainak körében töltöttem a „lányos házban”, ahol a másnapi virágdekorációk készítése közben a bölcs és edzett asszonyok mindegyike ellátott egy-egy jó tanáccsal. Némelyiket talán nem először halljuk, de én azóta sem tudtam okosabbakat kitalálni.


1. AZ ÉLET TÚL RÖVID AHHOZ, HOGY APRÓSÁGOKON BOSSZANKODJUNK

Mindenki hallott már a fogkrémes tubusról, amire soha nem tekerik vissza a tetejét, felhajtva hagyott vécédeszkáról, szennyesbe dobott páratlan zoknikról, vagy mosogatóba ürített kávézaccról. Az említett lista természetesen az én türelmemet teszi próbára, csakhogy a másik félnek is akadnak hasonló panaszai. Miért dobálok ki minden szemétnek látszó tárgyat, ami még hasznos lehet. Miért pakolok el mindent olyan helyre, ahol ő tuti nem találja meg. Miért nem igazítom vissza a kocsiülést és a visszapillantó tükröket magam után. Túl sok izgalmas lehetőség rejlik egy házasságban ahhoz, hogy elcsépeljük ilyen bagatell rigolyákkal. Egy másik bölcs tanácsadóm erre egyszer azt mondta: „Légy úrinő!”. Egy úrinő nagylelkűen és méltósággal huny szemet a jelentéktelen dolgok felett.