Augusztusra van egy jó programajánlatunk a szaléziakkal!

A Don Bosco Szaléziak és a Szalézi Ifjúsági Mozgalom idén is megrendezi a Szalézi Part Fesztivált augusztus 12-17. között Balatonkenesén. Ez egy nagyszabású keresztény, vízparti fesztivál, amelynek vezérgondolata Bosco Szent Jánosnak, a szalézi rend alapítójának egyik mondása: „Járjatok a földön, lakjatok az égben!”

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. június 18. Paulik András

A Don Bosco Szaléziak és a Szalézi Ifjúsági Mozgalom idén is megrendezi a Szalézi Part Fesztivált augusztus 12-17. között Balatonkenesén. Ez egy nagyszabású keresztény, vízparti fesztivál, amelynek vezérgondolata Bosco Szent Jánosnak, a szalézi rend alapítójának egyik mondása: „Járjatok a földön, lakjatok az égben!”


Az eseményre hívják 18-40 év között mindazokat, akik szeretnének hívő keresztény fiatalként szórakozni, kikapcsolódni.

A fesztivál programja igen tartalmas és változatos. Nem csak különböző zenei irányzatokat képviselő együttesek koncertjeit hallgathatják meg a résztvevők, hanem ismert közéleti személyiségek előadásain is részt vehetnek, lesznek imaalkalmak, játék, pihenés, igényes szórakozás.
 
Előadást fognak tartani:
 
Augusztus 13-án A szerelem kémiája címmel Dr. Gloviczky Eszter; Példaképem, a legsportosabb pápa – Lendvai Zoltán a “gördeszkás pap” és fellép Kőhalmi Zoltán humorista is.
Augusztus 14-én Tanácsok az életkezdéshez – Görög Ibolya; Istenhit és orvostudomány – Dr. Csókay András előadása; ellátogat a fesztiválra B. Varga Judit és interaktív bőröndje Sándor Istvánról.
 
Augusztus 15-én Don Bosco és a Szűzanya címmel Kovács Katalin szalézi nővért hallgathatják meg, ott lesz Lackfi János költő, valamint A boldogság közgazdaságtana címmel meghallgatható Rakonczay Éva és Nagy Nóra előadása.
 
Augusztus 16-án Kávétól a varázsgömbig dr. Zacher Gáborral; 101 év magyar szalézi történelemről P. Havasi József SDB korábbi tartományfőnök beszél, Buzánszky Jenő pedig legendákat mond el az Aranycsapatról.
 
 
A napi szentmisék főcelebránsai:
 
Augusztus 14-én P. Misquitta Claudius SDB szalézi ifjúságpasztorációs megbízott
Augusztus 15-én Farkas László atya, a Váci Egyházmegye ifjúsági referense
Augusztus 16-án dr. Márfi Gyula veszprémi érsek
Augusztus 17-én P. Ábrahám Béla SDB szalézi tartományfőnök
 
És végül, de nem utolsósorban az igazán remek koncert kínálatot se felejtsük el:
 
Augusztus 12-én a Zöld Gomb, Obszidián, Bolyki Sára jazz quartet
Augusztus 13-án a M.Is.K.A., Ocho Macho, Acoustic Live
Augusztus 14-én a Crux, Animal Cannibals, latin táncház
Augusztus 15-én a lelki est után a Felvidéki Rockszínház: A Megfeszített, majd népi táncház az Ungaresca táncegyüttessel
Augusztus 16-án Magashegyi Underground, Sho Shine Summer Party
 
Mindez csak ízelítő a tervezett programból, mert lesznek egyéb szórakozási lehetőségek is, mint például strandolás 300 m „saját” balatoni partszakaszon, röplabda, vízifoci, foci, Don Bosco nagyjáték, non-stop lelki sátor, kézműves sátor, élőrádió, esti fürdés, aerobik, animációk, íjászkodás, napfelkelte túra, oratórium….
 
Helyszín: Part Üdülő Balatonkenese (8174 Balatonkenese, Koppány sor 41.) www.partudulo.com
 

Jelentkezés a http://www.szalim.hu/fesztival weboldalon keresztül.  Ugyanitt az érdeklődők részletes információkat találnak a fesztiválról.