Autizmusbarát előadás, farsang, Rigócsőr – programok a hétvégére

Bár még tart a farsang, azért nem csak erről szólhat a hétvége. Olvassátok el, mit ajánlunk nektek erre a hétvégére!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. február 06. Gyarmati Orsolya

Bár még tart a farsang, azért nem csak erről szólhat a hétvége. Olvassátok el, mit ajánlunk nektek erre a hétvégére!


Zene-Tér-Kép – A MÁV Szimfonikus Zenekar hangszerbemutató koncertje

(Budapest, Csokonai Művelődési Központ – február 7., vasárnap, 10:00)

A művészek “testközelben” játszanak a szőnyegen ülő óvodás, kisiskolás gyerekeknek, az érdeklődő kicsiknek pedig lehetőségük nyílik megpengetni az igazi hegedű húrjait, lefogni a klarinét billentyűit, bekukucskálni a kürt tölcsérébe, és így tovább. Február 7-én a foglalkozás középpontjában a rézfúvós hangszerek állnak. A belépés ingyenes.

Kakaókoncert – Autizmusbarát előadás

(Budapest, BFZ próbaterme – február 7., vasárnap, 12:00)

A Budapesti Fesztiválzenekar február 7-én 12 órakor Kakaókoncertet ad autizmussal élő gyerekeknek, de a jól megszokott felépítésű hangversenyre szeretettel várják a kicsik testvéreit és szüleiket is. Bár az autista gyerekeknek egy színházi előadáson vagy egy koncerten való részvétel nehéz lehet, ezért szeretne most tenni Fischer Iván és a Fesztiválzenekar is. Az autizmus-barát módon támogatott Kakaókoncert kiszámíthatóvá, érthetővé és biztonságossá, így élvezhetővé teszi számukra a programot.

Zsibongó – Farsang

(Budapest, Zeneház – február 7., vasárnap, 15:00)

Az ünnepi készülődés izgalma akár minket, felnőtteket is, de a gyerekeket különösképpen magával ragadja. A Concerto Budapest Zsibongó sorozata az ünnepi készülődés örömét szeretné még izgalmasabbá tenni a családok számára – az egyes alkalmakon a Halloweenhez, Karácsonyhoz, a Farsanghoz és a Húsvéthoz kapcsolódó zenéket hallgathatnak a gyerekek, az előadások utáni kézműves foglalkozásokon pedig ötletes és egyszerű ajándékokat készíthetnek.

Apraja napja: Farsangi sokadalom

(Budapest, Vigyázó Sándor Művelődési Ház – február 7., vasárnap, 16:00)

A télzáró februárt már megtölti a vigasság és jókedv. A farsangi időszak lényege a nevetés és a színek. A Vigyázó Sándor Művelődési Ház farsangi sokadalmán mindenki jelmezbe bújik, és úgy ropják a táncot kicsik és nagyok egyaránt.

Eszter-lánc – Kárász Eszter lemezbemutató és szülinapi koncertje

(Budapest, MOM Kulturális Központ – február 6., szombat, 10:30)

A sűrű erdő ezernyi titkot, hangot és varázslatot rejt. Az Eszter-lánc mesezenekar mese-erdő közepébe hív minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet, ahol megelevenedik a történet a zene, bábok, és persze a gyerekek segítségével. A hangszerek mind a mese egy-egy szereplőjét ismertetik meg, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel. Gyerekdalok, népdalok, kortárs költők megzenésített versei kísérik őket útjukon.

Rigócsőr király

(Debrecen, Vojtina Bábszínház – február 7., vasárnap, 10:00)

Rögös út vezet az igaz szerelemhez, különösen, ha valaki a világ legválogatósabb királylányának próbálja elnyerni a kezét. Hát még, ha ez a valaki – finoman szólva – nem a legdélcegebb dalia! Ebből nem lehet más, csak bonyodalom! Mi lakik a rátarti királylány szívében? Mi a fontosabb, a szépség vagy a belső értékek? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az előadás, bábok, élő emberek, gondolatok és érzések segítségével.

Az égigérő paszuly

(Veszprém, Agóra – február 7., vasárnap, 10:00)

Klasszikus magyar népmesék alapján írt történet, amelyben Jancsi, az éretlen és bizony néha mihaszna legény lusta kamaszból férfivá válik. Ehhez azonban fel kell jutnia a rejtélyes paszuly tetejére, ott pedig le kell győznie a Rettentő Óriást. A feszes ritmusú előadásban a színészek közvetlenül a gyerekeket szólítják meg, de a felnőtt nézők is jól szórakozhatnak a látványos kalandok során.