Az anyák a legjobb munkaerők

Megszületett a kisbabád, és ezzel új fejezet nyílt az életedben. Ahelyett, hogy tiszta lappal indulnál neki az új kihívásoknak, vigyél magaddal egy kis útravalót az irodából! A karriered egyengetéséhez szükséges készségek a pici mellett is kapóra jönnek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. május 02. Paulik András

Megszületett a kisbabád, és ezzel új fejezet nyílt az életedben. Ahelyett, hogy tiszta lappal indulnál neki az új kihívásoknak, vigyél magaddal egy kis útravalót az irodából! A karriered egyengetéséhez szükséges készségek a pici mellett is kapóra jönnek.


Éppen kezdett beindulni a karriered, éppen feljebb léptél a ranglétrán, amikor bekopogott a gólya? Mielőtt elmerülnél a babakönyvek világában, és az agyad hátsó zugaiba száműznéd az irodában tanultakat, próbáld meg az új élethelyzetben is hasznát venni a benned lakozó üzletasszonynak. Így két legyet üthetsz egy csapásra – nem esel ki a ritmusból, és nem csapnak össze a fejed felett a hullámok a gyerekszoba küszöbén!
 
Tárgyalás

Mire használtad eddig? Te voltál a tárgyalók sztárja, az ujjad köré csavartad a leendő ügyfeleket, és remek üzleteket kötöttél a cégnek.

Így használd most! Kis túlzással szinte minden munkahelyen elvárás a jó tárgyalókészség, a kompromisszumoknak pedig otthon is hasznát veheted egy-egy kényes helyzetben. Akár a pároddal, akár az anyósoddal támad nézeteltérésetek, üljetek le, és egy kávé mellett keressétek meg a közös nevezőt. Így elejét veheted a nagy családi vitáknak, és neked sem kell magadba fojtanod a problémáidat.

Időbeosztás

Mire használtad eddig? Sikeres tárgyalásról rohanás egy üzleti ebédre, határidős feladatok letudva, vacsora az asztalon – valahogy mindig sikerült 25 órát sűrítened egy napba, még úgy is, hogy egyetlen üres sor sem volt a naptáradban.

Így használd most! A rendszeresség mindkettőtök életében fontos szerepet játszik, a pici számára elengedhetetlen, és te is könnyebben kelsz ki az ágyból, ha már ébredéskor tudod, nagyjából mire számíthatsz aznap. Persze ne hidd, hogy minden terv szerint működik majd! Általában azoknak a kismamáknak gyűlik meg a bajuk az “új élettel”, akik a pici érkezése előtt percről percre beosztották az idejüket, őket ugyanis minden váratlan dolog kizökkentheti. Felejtsd el a szigorú napirendet, és a tervezés mellett barátkozz meg a kiszámíthatatlanság gondolatával! Elvégre gyereket nevelsz, nem robotot.

Kommunikáció

Mire használtad eddig? Szimpla információátadásra, legyen az munkahelyi értekezlet, üzleti vacsora vagy éppen egy hosszúra nyúlt telefonos konferenciabeszélgetés.