Az Apák Napjától a szüleink bádogjátékáig – hétvégi programajánló

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. október 18. bencze.aron


Zenél a világ! – A Szaharán innen és túl
(Budapest, Művészetek Palotája – október 19. szombat, 11:00)

A Zenél a világ! – sorozat főszereplői a zene “szerszámai”, a hangszerek. Velük ismerkedhetnek meg a közönség autentikus élő zene által, az azt megszólaltató szakértő muzsikusok segítségével. Ebben a félévben különböző földrészek népi eredetű zenéjével és ritkán látható hangszereivel találkozhatnak a gyerekek a koncerteken és az azokat követő hangszerbemutatókon. Október 19-én a djembe, Nyugat-Afrika hagyományos ütőhangszere kerül bemutatásra. A koncertet 6-12 éveseknek ajánljuk.

Az Űr-Zűr
(Budapest, Thália Színház – október 19. szombat, 15:00)

Két űrlény, Jampó és Pojka a Földre érkezik. De mit keresnek itt? Hát a hihiméterüket szeretnék megtölteni. A mit? A hihiméterüket. Mi az a hihihihiméter? Egy tartály, egy energiát gyűjtő tégely, olyan az nekik, mint nektek az étel. De most kiürült, mondhatni üres, és senki nem tudja, ki lesz olyan ügyes, hogy rájöjjön mitől telik meg újra. Várj! Lehet, hogy pont Te leszel olyan ügyes! Esetleg majd Hirobit segít neked. Kicsoda? Hirobit. Mirobit? Hihi, hát nem érted? Hát Hirobit!

Országos Kisállat- és Növényvásár
(Budapest, Petőfi Csarnok – október 19-20.)

2013 októberében, ismét megrendezésre kerül a már hagyományos Országos Kisállat- és Növényvásár. A már több mint két évtizedes múltra visszatekintő rendezvényünk, a kisállatok és növények megunhatatlan, színes kavalkádja gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt tartalmas, élményekben gazdag programot nyújt majd. A rendezvény időtartama alatt ingyenes játszóházzal, arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal várják a kicsiket.

Apák és Fiúk Napja
(Budapest, Millenáris, D csarnok – október 20. vasárnap, 10:00)

Immáron másodszor kerül megrendezésre a Hot Wheels Apák és Fiúk Napja a Millenárison! Idén ismét lesznek a tavalyi év slágerei, úgymint a minden irányban pörgő űrhajós teszt, a kerékcsere vagy a Hot Wheels függőpályák. A helyszínre érkezők egy Tesztbázison találják magukat, ahol maguk is Pilótává válhatnak. Az esemény célja, hogy apák és fiaik együtt játszhassanak akár egész napon át, mint a Hot Wheels Csapatok tesztpilótái.

Az űr hónapja
(Budapest, Corvin Bevásárlóközpont – október 7. – 31.)

Különleges, digitális planetáriumban ismerhetik meg a csillagos égbolt jelenségeit azok, akik október hónap során a Corvin Plazába látogatnak. “Az űr hónapja” elnevezésű programsorozat keretében az érdeklődők továbbá a MASAT-1 egyedülálló kiállítását is megtekinthetik, és Farkas Bertalan űrhajós előadásán is részt vehetnek. A programsorozat előadásai során az egyes csillagképek, bolygók és ezen égitestek mozgása tekinthető meg, melyeket térhatású filmrészletek tesznek még izgalmasabbá.  

Szüleink bádogjátékai
(Budapest, Játékszerek Anno – november 16-ig)

Szüleink Bádogjátékai címmel tekinthető meg kiállítás a Játékszerek Annoban, ahol nemcsak nézelődni, de játszani is lehet a kiállított régi játékokkal. Látogassanak el, ismerkedjenek meg a magyar lemezjáték történet érdekes időszakával. Nézzék meg és próbálják ki újra a játékokat, amelyek a közelmúlt mindennapjainak részei voltak.