“Az azonos nemű párok kapcsolati válságaival legalább később találkozzanak csak a gyerekek!”

Az egyik családszervezet a mostani korhatárok mellett a televízióban egy új, a 14 éves korhatár bevezetését javasolja. A szexuális partnerek kritikátlan cserélgetésével is jobb lenne, ha legalább 12 éves kor után találkoznának csak a gyerekek a TV-ben.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. október 13. Paulik András

Az egyik családszervezet a mostani korhatárok mellett a televízióban egy új, a 14 éves korhatár bevezetését javasolja.


A televíziós korhatárrendszer módosítására tesz javaslatot a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége a Médiahatóságnál. A civil szervezet szerint az öt évvel ezelőtt meghatározott kategóriák már a Médiatörvény megszületésének időpontjában sem illeszkedtek megfelelően a kamaszkori fejlődés életszakaszaihoz, mára azonban végképp aktuálissá vált az átalakításuk.

A szövetség elnöke, Pataki János a legnézettebb kereskedelmi csatorna, fiataloknak szóló reality-sorozatát említi példaként: úgy véli, az azonos nemű párok kapcsolati válságaival és a szexuális partnerek kritikátlan cserélgetésével jobb lenne a gyerekeknek soha, de ha erre nincs lehetőség, legalább 12 éves kornál egy kicsit később megismerkedniük. 

via GIPHY

 

Pataki János szerint a jelenlegi besorolások kiegészítése, illetve átgondoltabb alkalmazása sokat segíthetne a szülőknek a médiatartalmak szűrésében. A családszervezet a mostani korhatárok mellett a televízióban egy új, a 14 éves korhatár bevezetését javasolja. Véleményük szerint az így megújított besorolási rendszer sokkal jobban megfelelne a gyermekvédelmi szempontoknak.