Az egész családnak szól majd a közmédia új csatornája

Az egész családnak szánják a közmédia vasárnap induló M5 televíziós csatornáját – mondta Dér Ágnes csatornaigazgató az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
család
2016. szeptember 12. Csontos Dóra

Az egész családnak szánják a közmédia vasárnap induló M5 televíziós csatornáját – mondta Dér Ágnes csatornaigazgató az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.


Dér Ágnes úgy fogalmazott: reményei szerint kortalan lesz az M5, amelynek kínálatában mindenki talál olyan tartalmat, amit érdemes néznie. Elmondta, hogy az M5 három pillérre épül: az ismeretterjesztésre, az oktatásra és a kultúrára.

Hétköznap kora délután hazai és külföldi természet- és dokumentumfilmeket vetítenek. Négy órakor kezdődik az oktatási sáv, amelyben erős nyelvi tartalmat kínálnak: hat nyelvből – angol, német, francia, orosz, olasz és spanyol – adnak leckéket. A csatornaigazgató közölte, nem gondolják, hogy ezek pótolhatják a nyelviskolákat, ugyanakkor biztosíthatnak egy olyan alapvető szókincset, amelynek birtokában meg mernek szólalni azok, akiknek nincs lehetőségük eljutni egy nyelvtanfolyamra. Az oktatási sávban korosztály-specifikus műsorokat szintén sugároznak majd, így megcélozzák az általános iskolásokat és az érettségire készülőket is.

A kulturális blokk hétköznaponként este hétkor verssel indul, amelyet színművészek adnak elő. Ezt követi egy kulturális információkra épülő híradó, majd színházi közvetítéseket, valamint balett-, opera- és koncertfilmeket sugároznak – mondta Dér Ágnes.

A csatornaigazgató a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn arról beszélt, hogy az M5 már fut egy ideje, azon az olimpia és a paralimpia eseményei láthatóak. Ennek oka, hogy minden új csatornának van egy néhány hetes műszaki próbája, ezt pedig most arra használták ki, hogy bővebb sporttartalmat kínáljanak a nézőknek.