Az Országos Mesefesztiváltól a Zrínyi Napokig – hétvégi programajánló

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. szeptember 06. bencze.aron

 


VIDOR Fesztivál 2013
(Nyíregyháza – augusztus 30. – szeptember 7.)

Ha folk, hagyomány és jókedv, akkor Vidor Fesztivál! Nyíregyháza nem tévedett mikor életre hívta ezt a fantasztikus rendezvényt, hiszen nyár végére a városban olyan hangulat kerekedik, hogy annak bizony messze földről csodájára járnak… A szervezők az apróbb nézőkre is gondoltak: megelevenedik például Pinokkió és Babszem Jankó története, Bódog és Szomorilla meséje, vásári csepűrágók és a cirkuszi mutatványosok komédiája és még sok más, színvonalas előadás!

SzeptEmber Feszt
(Budapest, Népliget – szeptember 6-8.)

Budapest legnagyobb gasztronómiai és kulturális fesztiválja, a hírességek és a rekorder ételek rendezvénye a népligeti SzeptEmber Feszt. A főzés a főzőversenyek és más vetélkedők csuda jó és izgalmas családi vagy baráti programot ígérnek, de ezek mellett a három napban gyerekprogramok, koncertek és más színpadi előadások gondoskodnak a jó hangulatról!

Zrínyi Napok
(Szigetvár – szeptember 6-8.)

Zrínyi Miklós, a hős várkapitány neve fémjelzi Szigetvár legjelentősebb rendezvénysorozatát, a szeptemberben tartandó Zrínyi Napokat, amelyen történelmi, művészeti, bor- és gasztronómiai élmények várnak minden látogatót. Péntektől vasárnapig a városban folyamatosan hagyományőrző hadi játékokkal, a végvári katonák tábori életével, a középkori várlakók mindennapjaival szórakoztatják a nagyérdeműt, de lesz Folklór est és Balkán fesztivál, Gasztro-utca, népi játszótér, kézműves foglalkozások, valamint utcaszínház is.

Kolibri Évadnyitó Fesztivál
(Budapest, Kolibri Színház – szeptember 7. szombat, 09:00)

Szeptember 7-én, szombaton a hagyományokhoz híven ismét egész napos családi programmal nyitja meg az új évadot a Kolibri Színház. A Jókai téren felállított színpadon és a színház épületében zajló ingyenes rendezvényre az ország minden részéből érkeznek vendégfellépők. A kicsik garantáltan jól fognak szórakozni, hiszen színvonalas gyerekelőadások sora gondoskodik majd arról, hogy egy percig se unatkozzanak!

Országos Mesefesztivál
(Budapest, Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Központ – szeptember 7. szombat, 11:00)

A kőbányai Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Központban kerül megrendezésre 7. Országos Mesefesztivál! Ha szereted a meséket, a játékokat, a vidámságot, a meglepetéseket, akkor ott a helyed! Az ingyenes fesztiválon fotózkodhatsz jelmezben, játszhatsz századelős gyermekjátékokkal, bújócskázhatsz, kézműveskedhetsz, vagy akár pihenésként mesét is hallgathatsz…

Belvárosi Napok
(Gödöllő – Alsópark, Ady Endre sétány – szeptember 7-8.)

Immár 23. alkalommal kerül megrendezésre Gödöllő kétnapos fesztiválja, a Belvárosi Napok. A rendezvényen mindenki megtalálhatja a kedvére való programot, hiszen koncertek, színházi előadások, kutyás programok, gyerekjátszó, futóverseny, sport- és táncbemutatók, bábelőadás és még sok-sok izgalmas program várja az odalátogató kicsiket és nagyokat!