“Azt hittem, menstruációs görcsök” – és megszült a lány

Nem először találkozunk olyan hírrel, amikor egy nő nem vette észre, hogy terhes, aztán váratlanul megszült. De ők általában elég gömbölyűek ahhoz, hogy észrevétlen maradjon a has növekedése. Ezúttal másképp történt.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szülés
2014. április 02. bencze.aron

Nem először találkozunk olyan hírrel, amikor egy nő nem vette észre, hogy terhes, aztán váratlanul megszült. De ők általában elég gömbölyűek ahhoz, hogy észrevétlen maradjon a has növekedése. Ezúttal másképp történt.


Amikor arról hallunk, hogy egy nő teljesen váratlanul megszült, mert nem lehetett látni a hasa növekedését a terhesség jeleként, szinte mindig kiderül, hogy az anyuka alapjáraton sem volt nádszálkarcsú, így aztán tényleg nem meglepő, hogy semmi látványos változást nem okozott a terhesség. Ezúttal azonban egy olyan fiatal nő lepődött meg egy egyszerű hátfájás után, aki még teltnek sem igazán mondható, nemhogy kövérnek, és a 9 hónap alatt egyetlen ruháját sem kellett lecserélnie.

A 20 éves Sophie Aldridge 38-as méretű ruhákat hordott, amióta csak túljutott a serdülőkoron, és ez nem változott abban a 9 hónapban sem, amikor – mint utóbb kiderült – kisbabát várt. Sőt, ha nagyon szigorúan vesszük, nem is várta a babát, merthogy még csak sejtése sem volt arról, hogy egy új emberke növekszik a hasában. A fiatal lány ugyanúgy járt el bulizni és ugyanúgy ivott is, mint máskor, a ciklusa változatlanul megvolt, és sem reggeli émelygések, sem például a “kívánósság” nem figyelmeztette arra, hogy hamarosan eggyel többen lesznek a családban.


Thomas 3 hónappal a születése után (Fotó: Facebook)

Aztán egy éjjel Sophie arra ébredt, hogy rettenetesen fáj a háta. Szokványos menstruációs görcsnek vélte, de állapota a következő napra nemhogy nem enyhült, hanem egyre rosszabb lett, ezért anyjával a legközelebbi kórházba mentek. Ott kapott egy hányáscsillapító és altató injekciót, majd hazaküldték. Pár órával később a fájdalom elviselhetetlenné fokozódott, akkor a lányt már mentővel vitték a kórházba – és csak ekkor vált nyilvánvalóvá, hogy a fájdalmai a vajúdástól vannak. Nem egészen fél órával később megszületett Thomas, a kifejlett, egészséges kisfiú.

A lány a privát Facebook-oldalára folyamatosan töltögette fel a buliban készült fotókat, nyolc hónapos terhesen például egy rövid piros szoknya és egy hasát teljesen szabadon hagyó póló van rajta, terhességnek pedig tényleg semmi nyoma. Érthető hát, ha a kisbaba érkezése sokkolta őt és persze családját is. A hírre megmozdult az összes ismerőse, mert Sophie-nak még egy pelenka sem volt az otthonában, amikor hazatért a fiával, de most már azt mondja: egyáltalán nem bánja, hogy ilyen irányt vett az élete.