Babaexpótól a Csokoládé Fesztiválig – hétvégi programajánló

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. október 10. bencze.aron

 


Babymarkt Babaexpo
(Budapest, Hungexpo “B” csarnok – október 12. szombat, 08:00)

Az eltelt évek során, igazi oázissá vált a kismamák, fiatal szülők számára a Babymarkt Babaexpo, mely rendkívül széles termékpalettával várja a várandós kismamákat és családokat. Színvonalas programokkal teli, tartalmas családi nap vár mindenkire, aki úgy dönt, kilátogat a Hungexpoba ezen a szombaton. Míg a felnőttek vásárolnak, zenebölcsi, a MintaPinty Zenekar koncertje és Kárász Eszter Dalolkája szórakoztatja majd a legkisebbeket.

Az univerzum fényei
(Budapest, Fővárosi Nagycirkusz – október 9-13.)

Az univerzum fényei című bemutató legnagyobb szenzációja a Casselly-család magyarországi vendégszereplése. Az új műsor egy, a világot ámulatba ejtő elefántszám mellett bemutatja a Trió Sárközy zsonglőrcsoportot, egy világszerte sikert sikerre halmozó akrobatikus plafon mutatványt, Ukrajna leglátványosabb motoros ikária-számát, továbbá pompás állatszámokat, bohócokat, kínai rúdakrobatákat, kubai légtornászokat és a régmúlt cirkuszi idők máig megfejthetetlen, hátborzongató illúzióit…

Te meséd – családi délelőtt
(Budapest, Millenáris Teátrum – október 12. szombat, 10:00)

Az októberi Te Meséd Családi Nap “meghívott” vendégei a manók lesznek, akik varázslatos világba repítik el a jelenlévőket. A gyermekek az Apró Színház Arany Lille előadásában megismerkedhetnek a lappföldi manók izgalmas életével és dalokat, játékokat tanulhatnak, majd egy északi népmesét is meghallgathatnak. Az előadás előtt és után kézművesek várják a családokat, hogy segítségükkel együtt készíthessék el varázsgesztenyéjükből Gesztenye-manót és más terménybábokat.

Boribon és Annipanni
(Budapest Bábszínház – október 12-13.)

Marék Veronika hőseit az egész világ ismeri, a mackó és a kislány történetein generációk nőttek fel. Hétköznapi kalandjaik legnagyobb varázsa, hogy minden mai és egykori gyerek számára ismerősek. Mert mindenki vágyott már piros kisautóra, barátkozott össze kóbor cicával vagy épített házat az asztal alatt. Mindenki volt már beteg, fújt a kádban buborékot, és kért anyától még egy esti mesét. És mindenkinek van legjobb barátja, mint Annipanninak Boribon, és Boribonnak Annipanni. Az előadást 3 éves kortól ajánlják.

Csokoládé Fesztivál
(Veszprémi Aréna – október 12-13.)

Egyszer egy évben csokoládéhegyek lepik el a veszprémi Arénát: idén pedig még több csokoládékészítő, még több csoki és még több érdekes program vár mindenkit! A fesztivál igazi családi programnak ígérkezik, hiszen mindenki talál elfoglaltságot: lesz Sütöde, Csokigyár (bonbonkészítő bemutató, saját csoki dekoráció készítés), kávébab pörkölés és barista bemutató, kakaóbab pörkölés, marcipán “szobrászat”, az ország legnagyobb csoki szökőkútja és sok-sok érdekes látni-, szagolni és ízlelni való!

Egyéves a Hegyvidék Bevásárlóközpont! A Születésnapi programok október 12-én 10 órától kezdődnek!

10.00-13.00         Gyerek kézműves foglalkozás
15.00                   Gyerekszínház: A Császár új ruhája c. darab
18.00                   Ingyenes Palya Bea koncert

A Császár új ruhája

A Hahota Gyermek Színház csapata már ötödik éve azon dolgozik, hogy mosolyt, és vidámságot csaljon az arcokra. A Császár új ruhája az egyik legkedveltebb darabjuk, interaktív, élőszereplős mesejáték dalokkal kb. 50 percben. Ezt látni kell!

Palya Bea koncert

Október 12-én, szombaton 18 órától várunk minden kedves érdeklődőt Palya Bea duó koncertjére, ahol Bea régi és új dalait hallgathatjátok meg. Bea duett partnere ezúttal Ifj. Tóth Pisti lesz. A belépés díjtalan.

Ismét Ásványbörze a Millenárison

Kit ne varázsolt volna el egy szépen csillogó drágakő? Ki ne olvasott volna a kalandregényekben az aranyásók küzdelmes mindennapjairól? Ki ne bámult volna valaha az égre meteorit után kutatva? Október 12-13-án a 7. Lelkes Ásványbörzén mindez kézzel fogható élménnyé válik.

Október második hétvégéjén ismét lehetőség nyílik arra, hogy bárki tüzetesebben is megvizsgálja a világ legkülönlegesebb ásványait, drágaköveit és az eddig csak az égen áthasító meteoritokat. Sőt, a 7. Ásványbörze látogatói aranymosási technikákat is kipróbálhatnak majd. A rendezvény ideje alatt az ásványokból, drágakövekből, meteoritokból, ősmaradványokból készült dísztárgyak és ékszerek kiállítása és vására ritka vizuális élményt jelent a látogatóknak. A legjelentősebb hazai rendezvény évről-évre növekvő érdeklődés mellett zajlik.