BabyMarkt Babaholmibörzétől a PagonyFesztig – hétvégi programajánló

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. április 11. bencze.aron

 


XXVI. Terrarisztika Budapest Börze szakkiállítás és vásár + nyulak

Idén kilencedik éve, 26. alkalommal rendezzük meg az ország első és egyben egyik legsikeresebb terrarisztikai börzéjét a SYMA rendezvényközpontban 2014. április 13-án, vasárnap. 

19. BabyMarkt Babaholmibörze
(Budapest, Hungexpo “B” csarnok – április 12. szombat, 08:00)

Szombaton újra nyit az ország legnagyobb babaholmibörzéje, a BabyMarkt! A szemfüles anyukák, apukák a 70 kiállító és több mint ezer börzéző kínálatában mindenfélét megtalálnak, ami a babaváráshoz, gyerekneveléshez szükséges, 0-14 éves korig. Mindemellett szabadtéri akadálypálya, ugrálóvár, térítésmentes játszóház, gyermekmegőrző és változatos programok várják a gyermekkel érkezőket.

 

Húsvéti készülődés
(Gyenesdiás – április 12. szombat, 10:00)

Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluja április 12-én húsvétra hangolódva egész napos programmal vár kicsiket és nagyokat egyaránt! Lesz minden, mi szem-szájnak ingere: gasztronómiai és kézműves vásár, ropogós kenyérsütés kemencében, lehet hímes tojást festeni, bárányokat és nyuszikat simogatni, illetve veterán Moszkvics játékautókat kipróbálni.

 

Tavaszi PagonyFeszt
(Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum – április 12. szombat, 10:00)

A Pagony Kiadó hagyományteremtő szándékkal indítja a PagonyFeszt nevű program-sorozatát, melynek célja, hogy évente négy alkalommal közelebb hozza a könyvszerető családok számára a kortárs magyar gyerekirodalmat. Az első alkalommal, április 12-én interaktív könyvbemutatókkal, kreatív kézműves foglalkozásokkal, színházi előadással, koncerttel, táncházzal várják az érdeklődőket!

 

ZöldMag Fesztivál
(Budapest, MagNet Közösségi Ház – április 12-13.)

Indul a tavaszi fesztiválszezon a városban, ezúttal a fenntarthatóság és az ökotudatosság jegyében. A ZöldMag Fesztiválon a felnőttek és a gyerekek két napon át ismerkedhetnek a zöld életmód fortélyaival. A szervezők számos előadással, kézműves alkotóműhelyekkel, koncertekkel, palántavásárral, finom organikus ételekkel és megannyi gyerekeknek szóló programmal készülnek.

 

Kisvasúti nap
(Budapest, Széchenyi-hegyi Gyermekvasút – április 12. szombat, 10:00)

A Gyermekvasút napján különvonatozással, valamint hozzá kapcsolódó, különleges programokkal várják az érdeklődőket, amely minden korosztály számára érdekes és gazdag időtöltést kínál. A programban többek között erdőismereti foglalkozás, kisvasutazás és működő terepasztalok megtekintése is szerepel.