Bedugnád a fejed egy T-Rex szájába?

Életnagyságú dinoszauruszmodellek lesznek láthatók a nyár elején nyíló veszprémi őslényparkban, ahol a látogatók egy földtörténeti kiállítást is megtekinthetnek a T-Rex, a Triceratops vagy a Spinosaurus modellje mellett. Gyerekek és felnőttek számára egyaránt kihagyhatatlan.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családi program
2016. február 21. Csontos Dóra

Életnagyságú dinoszauruszmodellek lesznek láthatók a nyár elején nyíló veszprémi őslényparkban, ahol a látogatók egy földtörténeti kiállítást is megtekinthetnek a T-Rex, a Triceratops vagy a Spinosaurus modellje mellett. Gyerekek és felnőttek számára egyaránt kihagyhatatlan.


A kéthektáros fás-ligetes őslényparkban harminc különböző méretű, a legújabb tudományos kutatások alapján készített dinoszauruszmodell lesz látható. A Diplodocus hossza meghaladja a 22 métert, a T-Rex magassága pedig a négy métert. Az Apatosaurus hat méter magasságban ágaskodik majd a látogatók feje fölé. A dinoszauruszok a mezozoikumban éltek. Előfordult közöttük békés növényevő és vérszomjas ragadozó is – fogalmazott Török László, a veszprémi állatkert vezetője.

Forrás: Veszprémi Állatkert

Az őslényparkba látogató gyerekeknek játékos foglalkoztatókat alakítanak ki, ahol próbára tehetik ügyességüket. Részt vehetnek egy életnagyságú dinoszaurusz csontváz játékos feltárásában, a legkisebbek kisméretű dinoszauruszokat festhetnek ki. A dinoszaurusz parkot az állatkerti belépőjeggyel lehet majd látogatni. Az igazgató beszélt arról is, hogy közel kétéves fejlesztési időszak előzte meg az őslénypark kialakítását. Hozzátette, az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően átlagosan 5-6 órát töltöttek az állatkertben a látogatók, az őslénypark megnyitásával a vadaspark egész napos programmá válhat a családok számára.


Nincs is jobb program annál, mint családdal állatkertbe járni. Méltán büszkék lehetünk a hazánkban fellelhető állattartó helyekre, mert évek óta folyamatosan fejlesztenek, nagy hangsúlyt fektetnek az állatvédelemre, és új, innovatív módszerekkel igyekeznek közel hozni a gyereket a vadonélő állatokkal. Hogy miért célszerű az ország minden parkját felkeresni? Azért mert a gyöngyösi állatkertben kisoroszlánt lehet simogatni, a nyíregyháziban fókával lehet úszni, a győri állatkertben pedig makival a nyakban lehet fotózkodni…

De miért jó még? Azért mert így a gyerkőcök megtanulják, hogy mennyire fontos az állatvédelem és a bolygónk védelme. A Fővárosi Állatkertben a kicsiknek kedveznek a mesepark létrehozásával, míg az idősebb lurkóknak a veszprémi nyújt majd kikapcsolódást az őslények csontvázának felkutatásával.

Szeretnék még nagyon sokáig élvezni a jobbnál jobb állatkertek programjait és a gyermekeink mellett gyermeki lélekkel belevetni magunkat a különböző állatvilág felfedezéseibe. Csak így tovább!