Boldog karácsonyt fegyverekkel!

Egy nevadai képviselőnő különös karácsonyi üdvözlőlapot tett ki facebook oldalára. Mára rajta borzong, vagy őt éljenzi az internet. Fegyverekkel köszönti az ünnepet a család!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. december 08. Aipmilo

Amerikában igen liberálisak a fegyvertartási szabályok az Európában megszokottakhoz képest. A számos iskolai lövöldözés után újra és újra fellángol a vita arról, hogy a törvények szigorítása vagy lazítása szolgálja-e jobban a lakosság biztonságát.


A nevadai képviselőnő, Michele Fiore november 30-án tette ki facebook oldalára azt a karácsonyi üdvözletet, melyen a családja látható. Mindenki farmert és piros felsőt visel, három generáció mosolyog vidáman. A hátborzongató az, hogy mindannyian fegyvert hordanak, vagyis a karon ülő picik kivételével mind a heten. A képen precízen megadja azt is, hogy melyik milyen típusú. Még az öt éves unokájának is jutott egy félautomata.

A 45 éves nő meggyőződéses képviselője a fegyvertartás liberalizációjának, úgy hiszi, hogy csak így védhetik meg magukat az emberek. Ha rajta múlt volna, akkor átmegy az a szabályozás, ami lehetővé tette volna a fegyverek rejtett viselését, akár oktatási intézményekben is. Ezt végül a szenátus utasította el.

„Amerikán múlik, hogy megvédjük-e Amerikát! Csak egy átlagos család vagyunk. Szeretettel & szabadsággal: Michele” áll a képhez fűzött szövegben. Mára több mint 6500-an likeolták és hétezernél több megosztást ért el. A hozzászólások zöme támogatásáról biztosítja Michele-t, sőt van aki odaköltözne a nő választókörzetébe. De akad olyan is, aki a krisztusi üzenet kéri rajta számon, jól meg is kapja a magáét a többiektől.

A képviselőnő egyelőre világhírt biztos szerzett magának, de ne legyen igaza!