BRÉKING: Megszületett a második royal bébi

A világ lélegzetvisszafojtva várta a pillanatot, hogy megszülessen Katalin és Vilmos második gyermeke. A baba neme sokáig rejtély volt, de most már biztos: kislány lett.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
bébi
2015. május 02. Csontos Dóra

A világ lélegzetvisszafojtva várta a pillanatot, hogy megszülessen Katalin és Vilmos második gyermeke. A baba neme sokáig rejtély volt, de most már biztos: kislány lett.


Brit idő szerint 8.34-kor látta meg a napvilágot a királyi család második gyermeke, egy kislány. A kicsi 3696 grammal jött a világra. A Kensington-palota twitterén elsőként tudatta a nagy hírt miszerint beindult a vajúdás. A későbbiekben azt is megtudtuk, hogy a papája is bent volt csöppség a születésénél. A pici érkezése után a szülők mindkét családdal tudatták a jó híreket, amiből Harry herceg sem maradhatott ki, hiába van jelenleg távol családjától. 

A négyfősre bővült család azóta már haza is vihette legkisebb gyermekét. Szerencsére a közös fotózás most sem maradt el, így mi is megoszthatjuk az első hivatalos képeket. Íme:

Amint tehette, a nagytesó is meglátogatta a húgocskáját. Hiába a kistesóra volt mindenki kíváncsi, György herceg elbűvölte a fotósokat.

Szombaton reggel hatkor férje szállította az észak-londoni St. Mary’s kórházba a várandós hercegnét mikor beindultak a fájások. A Kensington-palota hivatalosan megerősítette a hírt és azt is kölzölték, hogy a vajúdás normális ütemben haladt. A baba és a mama is jól vannak. A kislány a negyedik helyet foglalja el a brit trónutódlási sorban, így valószínűleg nem lesz az Egyesült Királyság uralkodója.

Katalin mindkét várandóssága alatt csodaszép volt. A lapok címlapján szinte naponta szerepelt tökéletes öltözetével és az olvasók a legstílusosabb kismamának is megválasztották. Itt nézegethetsz róla gyönyörű fotókat a várandóssága alatt.

A baba nemét a születése pillanatáig titok övezte, de a találgatások végigkísérték Katalin hercegné áldott állapotát. Az elmúlt hónapokban fogadni lehetett a pici nemére és nevére is. Legtöbben kislányt tippeltek és arra fogadtak, hogy Alice-nek, Elizabeth-nek vagy Charlotte-nak fogják hívni. A találgatásokat tovább erősítette, hogy csütörtökön Károly herceg egy veteránnal folytatott beszélgetés közben nevetve annyit mondott: lányunokáért drukkolunk.

Hamarosan azt is megtudhatjuk, hogy melyik névre esett a család választása. Első gyermekük nevét két nap után árulták el. A kis György herceg teljes neve, George Alexander Louis.

A St. Mary’s kórház előtt idén sem volt kisebb tömeg, mint két éve György herceg születésénél. A sajtó valamint a fanatikusok több napja várták, hogy megérkezzen a királyi család és elsőként számoljanak be a szülésről. A hírek szerint pár napot késett a baba ugyanis Katalin április végére volt kiírva.