Buborék, Balaton, barokk – hétvégi programajánló

Ezen a hétvégén végre jó idő lesz, most már csak az okozhat problémát, hogy mit válasszunk a temérdek jobbnál jobb program közül?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. augusztus 08. Gyarmati Orsolya

Ezen a hétvégén végre jó idő lesz, most már csak az okozhat problémát, hogy mit válasszunk a temérdek jobbnál jobb program közül?


Interaktív népmesei 1 óra

Ki ne szeretné a meséket? Ki ne szeretne játszani? Próbáltad már együtt? Palkonyán a Cifra Udvarban megteheted. Ha nem vigyázol, egy népmese kellős közepében találhatod magad. Kipróbálhatod, milyen szabólegénynek, a legkisebb királyfinak, aranyhajú királylánynak, a félelmetes sárkánynak, vagy éppen boszorkánynak lenni.

Időpont: augusztus 8. (péntek) 16:00
Helyszín: Cifra Udvar, Palkonya, Ördögkatlan fesztivál

Nagy Csobbanás

A Nagy Csobbanás elnevezésű családi fesztivál Révfülöpre érkezik. Lesz bohóclakás, kézműves-foglalkozások, baba játszóház, óriás csúszdás ugrálóvár, sporthelyszín, felfújható vízijátékok, zsonglőr-játszóház, és az MTVA népszerű gyerekprogramjai, a Maci Pecó, valamint a TV-stúdió, ahol a jelenlévők kipróbálhatják magukat híradós bemondóként, vagy éppen időjárás jelentőként.

Időpont: augusztus 9. szombat, 10:00

Helyszín: Révfülöp, Szigeti Strand

A kolozsvári bíró

Az álruhás Mátyás királyt befogják fát vágni a kolozsvári bíró udvarára. Közben kap jó néhányat a bikacsekkel a hátára is. Mikor néhány nap múlva királyi ruhában, kísérettel megjelenik, elszámoltatja a bírót, aki kegyelemért esedezik. A Békéscsabán élő és alkotó szerzőpáros az ismert történetet meséli el sok humorral, a reneszánsz kor zenéjét a mai hangzásokkal ötvöző, pergő ritmusú, kedves dalokkal.

Időpont: augusztus 9. szombat, 10:00

Helyszín: Szentendre, Városháza udvara

Barokk Kastélynapok

Idén már tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre a Barokk Kastélynapok. A színes forgatagon vidám, látványos programok, koncertek, komédiák, báb- és táncelőadások szórakoztatják a gyerekeket és felnőtteket. Továbbá lesz játszóház korabeli ruhákkal, kellékekkel, játékos feladatokkal a Levendula Alkotóműhely közreműködésével, népi fakörhinta, kézművesek vására, decoupages szalon és kézműves foglalkozás is.

Időpont: augusztus 9-10.

Helyszín: Gödöllői Királyi Kastély

Buborékfújó Nap 4.0.

Idén negyedjére ismét megrendezésre kerül a nagy sikert aratott Buborékfújó Nap. Te is unod a szürke hétköznapokat? Dobd föl a kedved! Az apró örömök teszik teljessé és széppé az életet, menj ki te is a Margitszigetre és fújj a többiekkel buborékokat, melyek a szivárvány minden színében pompáznak. Amit feltétlen vigyél magaddal: a buborékfújó, a jókedved, a családod és a barátaid!

Időpont: augusztus 10. vasárnap 14.00


Helyszín: Budapest, Margitsziget