Busójárás, tavaszváró, bölcs kavics – PROGRAMAJÁNLÓ

Szombaton március! Elhiszitek? És rengeteg program vár titeket ennek örömére! Olvassátok el ajánlónkat!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. február 28. Gyarmati Orsolya

Szombaton március! Elhiszitek? És rengeteg program vár titeket ennek örömére! Olvassátok el ajánlónkat!


Mohácsi busójárás

Egész hétvégén tart még a mohácsi busójárás, amely a régi népszokás központjában, a Kóló téren kezdődik. A beöltözött busók, jankelék, maskarák itt gyülekeznek, itt találkoznak a Dunán csónakokkal átkelt busók az ágyús, az ördögkerekes, a szekeres, a kürtös, a teknős és más busó csoportokkal. A régi elöltöltős busóágyú dörejére a különböző csoportok a főutcán át bevonulnak a város főterére, ahol szabad farsangolás kezdődik. Ezt követően a Duna-parton és a környező utcákban iszonyú zajt keltve ünneplik a farsangot.

Info

Hinamarcuri kicsit másként – Japán családi nap

Szombaton, március 1-jén délután 2 órától a Néprajzi Múzeumban a japán szigetvilág 2011-ben súlyos természeti katasztrófát átélt Tóhoku régiójának kézműves hagyományait felidéző családi délutánt tartanak.

Info

Csiribiri Tavaszváró családi délután

Színházi előadással, koncerttel és kézműves foglalkozással várja mindazon családokat a Klebelsberg Kultúrkúria, akik szeretnének részt venni egy kellemes, tavaszváró délutánon! A Mimikri Bábszínház elhozza Mese a két kicsi borzról című műsorát, az előadás után pedig a Zabszalma együttes húzza majd a talpalávalót a Klebelsberg Kultúrkúriában március 1-én, szombaton délután 3 órától

Info

Bölcs Kavics – Art & Science workshop

Tudod, hogy mi mindenre jó a lézer? Mi a közös a vizimentő, az eszkimó és egy pohár víz + szívószál kombóban? Hány ceruza kell egy áramkörhöz? Mindezekre választ kaphatsz rendhagyó természettudományos foglalkozásunkon, ahol a művészet is fontos szerepet kap. Te kísérletezel, mi segítünk és együtt rájövünk az összefüggésekre, a jelenségek magyarázatára. Az első alkalommal a fény lesz a téma – mi prizmával, kamerával és ledekkel készülünk. A tudomány menő. Gyere el a Hátsó Kapuba március 2-án, vasárnap 10 órakor és meglátod!

Info

A kilencvenkilenc tüzes kabbala

A kilencvenkilenc tüzes kabbala című moldvai mesét hallgathatják meg a gyerekek a Mesemúzeumban március 1-én, szombaton 11 órától. A mesét elémondogatja, eldúdolja: Gulyás Anna Kobozzal, kavallal kíséri, a mesét hangfürdőbe vonja: Kiss Krisztián, a Tűz Lángja Zenekar kobzosa.

Info